Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хванаха двама, произвеждали метамфетамин

27 септември 2024, 14:07 часа • 271 прочитания

Двама поморийци са задържани за производство на наркотични вещества, съобщават от полицията, цитирани от БНР. Те са на 37 и 40 години и според униформените са замесени в производство на метамфетамин.

Полицаите се натъкват първоначално на прекурсори за производството му в колата на по-възрастния от тях, която е спряна за проверка на ул. „Манастирска“. Там откриват още бутилка с течност с виолетова утайка по дъното и пластмасова кутийка, съдържаща жълтеникаво кристало подобно вещество (метамфетамин).

С положителен тест за наркотици

Още: Откриха метамфетамини в шкафче на затворник в Бобов дол

Тестът за наркотици на мъжа показал употреба на амфетамин и метамфетамин. Констатирано е, че 40-годишният помориец е разпространявал наркотични вещества. Установени и разпитани са негови клиенти.

В негов имот в кв. „Каменар“ са иззети 48 празни лекарствени блистера, празни шишета и опаковки от лекарствени препарати, аналогични на откритите в автомобила. А в апартамента му в град Поморие е открита стъклена чаша, съдържаща жълтеникаво кристаобразно вещество /метамфетамин/ с тегло от 1 грам, бутилка с бяло-жълтеникава течност и празни опаковки от същите лекарства, намерени в къщата в „Каменар“.

Още: Хванаха двама с пликове метамфетамини

Установен и задържан за едно денонощие е и негов съучастник на 37 години.

Работата по цялостно документиране на престъпната дейност на двамата мъже продължава от служители на Районно управление - Поморие.

Още: Задържаха 88 000 таблетки псевдоефедрин (СНИМКА)

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес