Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хванаха десетки пияни и дрогирани шофьори

19 октомври 2024, 15:12 часа • 1251 прочитания

През изминалото денонощие полицията е установила общо 24 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, а 15- под въздействие на наркотици, сочат междинни резултати на МВР от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. 

Общо 16 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, а 8 са управлявалите с над 1,2 на 1000, трима са отказали тестване. Други двама са отказали да бъдат тествани за наркотични вещества. 

Още: ИПБ: Конфискуването на автомобили не дава желания резултат

В рамките на разпоредената специализирана  полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 14 490 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 16 595 водачи и пътници. Съставени са 4375 фиша и 893 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. 

Катастрофи

По-рано днес от МВР съобщиха, че през изминалото денонощие на територията на страната са станали 34 тежки катастрофи. Ранени са 40 души, като няма загинали. 

Тестове за наркотици: Важно доказателство не стига редовно до съда, твърди адвокат

Пламен Иванов
Пламен Иванов Отговорен редактор
Новините днес