Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гранична полиция задържа двама каналджии заедно с 13 мигранти

26 март 2021, 14:41 часа • 2460 прочитания

Двама трафиканти, опитали да вкарат у нас 13 нелегални мигранти, бяха задържани от гранични полицаи в Крумовград.

На 25 март 2021 г. около 4 часа близо до село Падало служители на Гранично полицейско управление – Крумовград спрели за проверка два леки автомобила – „Ауди“ и „Фолксваген“, управлявани от двама мъже – на 28 и 21 години. В хода на предприетата проверка е установено, че в колите пътували 13 чужденци - мъже, на възраст от 18 до 31 г., без документи за самоличност, съобщиха от МВР.

Граничните полицаи установили, че 12 от тях са граждани на Ирак и един - на Афганистан. Част от чужденците пътували в багажниците на автомобилите.

Двамата водачи са задържани за срок от 24 часа по Закона за МВР, а чуждите граждани са настанени в миграционен център. Имигрантите са преминали в страната ни през зелената граница с Гърция, като до близко населено място ги чакали двата автомобила. Задачата на двамата шофьори била да ги откарат до Старозагорска област, а оттам те щели да стигнат до други изход от страната, като крайната им цел била държава в Западна Европа.

Под надзора на Районна прокуратура – Кърджали - Териториално отделение – Крумовград са извършени процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, иззети са веществени доказателства и др.

Двамата българи са привлече като обвиняеми за това, че в съучастие, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно са подпомагали чужденци да преминат през територията на страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на моторни превозни средства и по отношение на повече от едно лице.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес