Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Говорителят на Сарафов отговори на обвиненията за заплахи към съдия Цариградска

19 февруари 2024, 13:45 часа • 3171 прочитания

Ръководителят на пресцентъра на Прокуратурата Веселин Иванов, за когото днес съдия Владислава Цариградска заяви, че я е заплашил чрез обща тяхна позната, отговори с пост във Facebook на тези твърдения. ОЩЕ: "Кажи на тази жена да се кротне": Нови заплахи към съдия Цариградска

Припомняме, че днес в интервю за Нова телевизия, Цариградска каза, че след нейно интервю в БНР, в което говори за ръководителя на дирекция "Публична комуникация" към главния прокурор Веселин Иванов, който е един от подателите на сигнали срещу Сарафов, е получила предупреждение от обща позната „да се кротна“. Думите са: „Кажи на тази жена да се кротне“.

Отговорът на Веселин Иванов

"Със страх и тъга установих, че името ми в последните два дни присъства в негативна конотация в поредица от интервюта на един конкретен български съдия", написа той.

"Несериозно и дори отвъд рамките на разумното звучи, че като съдебен служител съм си позволил да отправям под каквато и да е форма заплаха към въпросния съдия, а и изобщо към магистрат или български гражданин. За успокоение на въпросния съдия, който публично заявява амбиции за кариерно израстване, ще уточня, че и срещу моята личност в последните месеци забелязвам публикации, при това в същите сайтове, които госпожата определя като „жълти“ и „кафяви“, но не съм си позволил с това да ангажирам когото и да е, дори семейството си. Уви, тъжната реалност е такава , а с оглед на професионалната ми ангажираност съм наясно, че обект на подобни негативни публикации са още десетки български прокурори, следователи и не малко съдии, но не съм установил от това те да правят кампании, в т.ч. предизборни такива", написа Иванов в поста си.

ОЩЕ: Съдия Цариградска с още разкрития за "машината за натиск" зад Нотариуса

Той добави, че "по никакъв начин, нито „преди часове“, нито в предходен период, аз или Дирекция „Публична комуникация“, сме били ангажирани по какъвто и да е начин с публикации, отнасящи се до въпросния български съдия, тиражиращ публично името ми с непроверени твърдения и в разрез с Кодекса за етично поведение на българските съдии".

Иванов добавя, че статии по адрес на Цариградска има в определени сайтове далеч преди той да заема този позиция в администрацията на прокуратурата.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес