Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главният архитект на София: В "Младост" процедури бяха бавени умишлено

18 април 2018, 20:04 часа • 1814 прочитания

Главният архитект на София Здравко Здравков вече е дал жалби от инвеститори за забавяне на преписки в община "Младост" на прокуратурата. По думите му жалбите при него от страна на инвеститори зачестяват преди повече от два месеца.

„Поредица от жалби на инвеститори, които бяха сложени „на трупчета” по отношение техните преписки. Това са, първо, градоустройства, преписки по изработване на подробни устройствени планове, разрешения за строеж, незаверени планове за безопасност и здраве”, казва Здравков.

Днес той свидетелства, че разговори с Десислава Иванчева, арестувания кмет на район "Младост", заради забавянията са водени неколкократно.

„При всяко едно идване се намира конкретно обяснение, намират се формални поводи. Но всички тези процедури бяха забавени изключително умишлено, което създава голямо напрежение в района”, добави Здравков пред bTV.

Жалбите от бизнеса са предадени на прокуратурата. В тях нямало конкретни данни за корупция, разказва главният архитект.

„Няма намек, но когато една процедура законово трае 14 дни, а вие я извършвате за 7 месеца, очевидно се създава такова впечатление”, посочва още той.

Припомняме, че кметът на "Младост" Десислава Иванчева бе задържана при зрелищна акция в центъра на София вчера. Обвинението срещу нея е за искане на подкуп на стойност половин милион евро. Заедно с нея бе задържана и заместничката ѝ Биляна Петрова. Двете остават в ареста.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес