Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Един от пострадалите прибой във "Филиповци" е в реанимация

19 декември 2019, 14:00 часа • 1579 прочитания

Един от пострадалите при масовия бой в столичния квартал "Филиповци" е настанен в реанимацията на "Пирогов" и е в критично състояние, научи Нова телевизия. 40-годишният мъж е с тежка черепно-мозъчна травма.

7 души са задържани за 24 часа. Конфликтът е започнал между деца, а след това към него са се присъединили и възрастни. Полицията определи случката като битов инцидент. А според местните не е имало сбиване, а "спречкване" между деца.

"Брат ми се бори за живота си в "Пирогов". Боят е станал заради деца. Биха го с желязна бухалка", разказа Пенка Бориславова.

"Бяха се приготвили 40 души с дървета, колове, железни прътове и ни нападнаха", добави Методи Методиев, свидетел на случката.

Сигналът към телефон 112 е подаден в 21.25 часа в сряда. По информация на полицията скандалът е възникнал между деца, а след това са се присъединили и възрастни. В сбиването са участвали около 40 души.

На мястото са изпратени 2 линейки на Спешна помощ. Eдната откарва двама пострадали в Пирогов с разкъсно-контузни рани. Медиците от другата линейка преглеждат 5-ма души, Един е откаран в ИСУЛ с контузия на окото, а друг е отказал хоспитализация.

По случая е образувано досъдебно производство. Към момента обстановката в квартала е спокойна.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес