Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама се сдобиха с обвинения за побоя над репортера на "Господари на ефира"

27 септември 2018, 15:35 часа • 9027 прочитания

Двама души са задържани за нападението над журналист във Велико Търново, повдигнати са им обвинения. Това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от агенция "Фокус", във връзка с нападнатия журналист на предаването "Господари на ефира", Димитър Върбанов, във Велико Търново.

„Незабавно след подаването на сигнала за инцидента, Районната прокуратура във Велико Търново е разпоредила започване на досъдебно производство. Още във вчерашния ден в късните часове са проведени разпити на свидетели, включително и на пострадалите. Освидетелствани са с тяхно съгласие“, обясни Арнаудова. По думите ѝ е извършен оглед на местопроизшествието, иззети са камери за видеонаблюдение, както и други веществени доказателства.

„Днес, дори в момента, две от лицата, за които имаме доказателства, че са извършили престъпно деяние, са привлечени като обвиняеми и са задържани от Районната прокуратура във Велико Търново за 72 часа. Обвинението към тях е за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди“, каза още Румяна Арнаудова.

Иначе самият Върбанов е добре – той разказа лично в ефира на Нова телевизия подробности за случая. Журналистът напомни, че в предишен път, когато е бил нападнат с чук, извършителят е бил глобен с 1000 лева.

За случая е разбрал и премиерът Бойко Борисов, който обяви, че дал "час и половина срок" да бъдат арестувани побойниците и да бъдат наказани "с цялата строгост на закона". "Знаете, аз само за кимване и намек, махам депутати от парламентарната група", посочи по-рано още Борисов.

Припомняме, че причината за нападението над репортера на "Господари на ефира", за което се разбра вчера (26 септември), е негово журналистическо разследване, което води към склад, доставял храни с изтекъл срок на годност.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес