Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двама неизвестни мъже нападнаха председателя на БХК

27 октомври 2016, 14:13 часа • 4671 прочитания

Председателят на Българския хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев е бил нападнат посред бял ден пред хотел "Радисън" в София. Кънев е леко пострадал - с оток на окото, научи Actualno.com.

По думите на г-н Кънев нападението се е случило малко преди обед. Нападнаха ме двама души, без да ми продумат и дума. Явно ме познаха, сподели председателят на БХК пред Actualno.com. Той е бил ударен в окото и корема. Всичко се е случило много бързо.

На въпрос на Actualno.com дали случилото се има нещо общо със скорошна негова изява, Кънев отговори, че не вярва да е така. Не съм имал скорошна медийна изява, която да е по гореща тема - за последно коментирах случая с депортираните седем турски граждани, добави той.

Председателят на БХК обаче смята, че настроенията срещу него и срещу комитета като цяло ескалират през последните две години. Откакто в правителството влязоха "патриотичните сили", хулиганите набират смелост, сподели той. Вече всеки, който има различно мнение по бежанския въпрос и относно мигрантите, е на прицел от такива хулигани, е позицията на Кънев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес