Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Два инцидента с тежкотоварни камиони са станали в Монтанско, пострадал е младеж

04 април 2023, 13:34 часа • 896 прочитания

Два инцидента с тежкотоварни автомобили са станали вчера в Монтанско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, цитирана от БТА.

Младеж на 19 години от село Дъбова махала в община Брусарци е пострадал докато почиствал пътното платно в селото от храсти и клони. Той е бил ударен от преминаващ по шосето товарен автомобил с русенска регистрация и е настанен в болница в Лом с контузия на става. Причина за произшествието е, че шофьорът на камиона не съобразил траекторията му с това, че на платното се извършват дейности от хора. 

При друг инцидент - на околовръстното шосе край Монтана, което е част от главния път Е-79, са нанесени големи материални щети на два товарни камиона с прикачени ремаркета. Към 2,37 часа шофьор на ТИР с турска регистрация, пътуващ към моста при Видин-Калафат, блъснал спрял за почивка в отбивка на пътя друг ТИР с българска регистрация и причинил щети на камионите и ремаркетата им.

От ОД на МВР в Монтана съобщиха за БТА, че  последните месеци инцидентите с тежкотоварни камиони на пътя Е-79 в Монтанско са зачестили. През февруари ТИР с турска регистрация блъсна чистещ снега снегорин край село Смоляновци и шофьорът на снегорина загина на място. Вчера на Е-79 беше задържан друг шофьор, карал с концентрация на алкохол в кръвта 2,50 промила.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес