Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

До 30 години затвор за бившия легионер, убил фелдшер в тополовградско, ако вината му се докаже

09 октомври 2019, 10:02 часа • 6589 прочитания

След близо 5-часова блокада в тополовградското село Орешник, вчера полицията залови бившия легионер, заподозрян в убийството на фелдшер.

"Въпросният задържан беше локализиран в неговата къща. С колеги от института по психология беше създадена организация. Беше създаден контакт с него и след проведени разговори екипите на СОБТ се включиха. Не е използвано оръжие", обясни пред bTV главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който е на мястото още от вчера.

Пачелиев е задържан за 24 часа, като мярката му ще бъде удължена на 72 часа. Очаква се прокуратурата да повдигне обвинение срещу него и ако вината му се докаже го очаква от 20 до 30 години затвор, доживотен или доживотен без право на замяна. Това е така, тъй като най-вероятно той ще бъде обвинен за умишлено причиняване на смърт на лекарско лице.

Хора от селото споделят, че са видели бившия легионер с рана на ръката. Съдедка чула викове и се насочила към медицинския пунк, но заподозреният я спрял и й казал, че фелдшера днес няма да работи. По-късно медикът е намерен мъртъв медицинския пункт.

Припомняме, че това не е първият случай, в който Пачелиев е посещаван в дома си от спецчасти. През 2018 г. той откри стрелба по полицаи, които се опитали да му връчат призовка. В продължение на часове къщата му бе под полицейска блокада, като в операцията бяха включени отрядът Кобра на СДВР и Специализираният отряд за борба с тероризма.

Иван получи масова подкрепа от свои съграждани, които дори протестираха в негова защита. По думите им той е невинен и това е пореден опит на силите на реда да демонстрират сила. Той бе пуснат на свобода с парична гаранция от 5000 лв.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес