Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джип и цистерна се удариха челно, две деца са в тежко състояние

22 август 2022, 19:20 часа • 6984 прочитания

Автобус и цистерна се обърнаха на пътя след Скравена в посока Враца. Две деца са в много тежко състояние, съобщава БТВ. Четирима възрастни също са пострадали. Изпратени са 6 линейки към мястото на инцидента.

По първоначална информация малко преди 19 ч. челно са се ударили цистерна и джип, в който са пътували 7 души. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.

Две момчета са в противошокова зала на „Пирогов". Едното е на 12 години, с черепно-мозъчна травма, другото е на 14 години, в кома, също с черепно-мозъчна травма. 60-годишен шофьор е с политравма, с множество тежки наранявания. Той е в противошокова зала на "Пирогов". Други трима възрастни са приети в болница "Св. Анна".

54-годишен мъж е с политравма. Жена на 34 години е с контузия на крак и комоцио, а 35-годишен мъж е с черепно-мозъчна и гръбначно-мозъчна травма.

“Това, което знам е, че цистерната е била с 15 тона газ и се е обърнала. Екипи на пожарната и полицията са там. Сама аз не съм допусната до мястото на инцидента, защото е окупирано от тирове”, каза кметът на Новачене Катя Петрова.

От МВР съобщиха, че предстои на мястото на произшествието да се извърши оглед и да се изяснят всички факти и обстоятелства довели до тежкия инцидент. Движението е ограничено в двете посоки. Всички автомобили изчакват на място или използват обходен маршрут по път II-16 София – Своге – Мездра в двете посоки.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес