Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Диригентът Левон Манукян е пуснат под гаранция от 50 000 лв.

01 октомври 2024, 10:17 часа • 513 прочитания

Под парична гаранция от 50 000 лева е бил пуснат директорът на театъра и филхармонията в Разград - диригентът Левон Манукян. Наложена му е забрана да напуска страната. Манукян е освободен от прокуратурата късно снощи. Той е съдействал на разследващите и е дал обяснения, съобщава NOVA.

Срещу него е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване в особено големи размери. Според прокуратурата близо 1,7 милиона лева са източени от Министерството на културата. Четирима души са замесени в тази схема. Разследването се води в Пловдив, тъй като двама от замесените са задържани на магистрала "Тракия".

Още: Правителството заделя още милиони за културни проекти

Разследването

Снимка: БГНЕС

Разследването е свързано с фиктивни назначавания на служители в театъра в Разград. Става дума за хора предимно от Перник, уговорени да се включат от Атанас Георгиев, който се представил пред съда като каскадьор на свободна практика. Новоназначените не са получавали парите, давали са ги на въпросния Атанас Георгиев, а той ги давал на трети човек. За назначените оставал бонус – плащането на социалните осигуровки. Един новоназначен е получавал заплата за 3 дни в театъра от 25 000 лева, съобщава още NOVA.

Още: Найден Тодоров: 95 млн. лв. за култура по Плана за възстановяване чакат да бъдат усвоени

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес