Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Директорка грабна теслата и мина през врата на училище в Чешнегирово

17 април 2014, 12:44 часа • 26691 прочитания

Директорката на основно училище Св. Св. Кирил и Методий в пловдивското село Чешнегирово, Кера Ташева, взела теслата и разбила вратата не кабинета по музика нахлувайки „неканена“ по време на занятие.

Инцидентът е станал на 10 април, а родители са подали сигнал в Регионалния инспекторат по образование.

Ташева използвала теслата, за да отключи заключения отвътре кабинет, след като тя тропала, но никой не й отворил. Пратила да доведат работника по поддръжката, който пробвал с длето, но не успял. Тогава Ташева взела теслата и изкъртили вратата.

Влизането й било посрещнато от бурни аплодисменти, които всъщност били предназначени за седмокласничка, която пяла преди това.

Ташева се стреснала и изтървала теслата на земята, тя отскочила и се ударила в един от чиновете. Пострадало дете нямало.

Според учителката по музика Цветана Колинарова вратата била заключена, защото ученик от друг клас влизал в стаята и пречел на часа. 

Тогава децата предложили да закатанчат вратата отвътре. 

Бабата на едно от децата се оплакала, че внучката й вдигнала кръвно след инцидента.

Тогава директорката свикала родителска среща, на която се извинила пред семействата на седмокласниците. Проверката на Регионалния инспекторат по образование приключи в късния следобед.

Резултатите и евентуалното наказание ще бъдат обявени след Великден.

Междувременно родители на деца вече поискаха отстраняването на Кера Ташева като директор на школото в Чешнегирово, пише asenovgrad-online.com.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес