Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Деница Гаджева: Не знам дали Волен ще се върне жив

17 ноември 2015, 17:05 часа • 7947 прочитания

Не знам утре дали Волен и Десислав ще излязат живи оттам, където ги водят. Това казва Деница Гаджева, жената до лидера на "Атака" Волен Сидеров, която коментира арестуването и повдигнатите обвинения за хулиганство, извършено с изключителна дързост, на Сидеров и съпартиеца му Десислав Чуколов.

Тя обърна внимание на случай, който беше потулен от медиите. Става дума за арестуван човек в петък миналата седмица, който е умрял на съдебната скамейка, след като е бил пребит до смърт в ареста, съобщиха от пресцентъра на "Атака".

"След като човек е умрял на съдебната скамейка след побой в ареста, аз какво мога да очаквам утре? Ще ги докарат ли живи, кога ще ги освободят и какво става изобщо в тази държава?", е коментарът на дамата до Сидеров.

"Властта затвори политическия лидер на единствената опозиция в момента. Сидеров е задържан без да е извършил престъпление във време, в което убийци, наркодилъри и педофили се разхождат на свобода. Те не биват задържани, при положение, че са установени техни нарушения и престъпления. Демокрация не съществува. Съветвам да не се упражняват с тази дума, защото тя е лишена от смисъл...Преди да влезе в столичното следствие Сидеров заяви, че върху него и заместника му Десислав Чуколов се упражнява политическа репресия", посочва половинката на лидера на "Атака".

"Главният прокурор иска ние да отсъстваме от политическата сцена, искат да ни махнат от политическата сцена, но това няма да стане“, коментира пък Сидеров, цитиран от пресслужбата на партията си.

Днес Столичната следствена служба взе решение Волен Сидеров да бъде задържан за 72 часа, след което прокуратурата повдигна обвинения на Сидеров и Чуколов за хулиганство, извършено с изключителна дързост, а на Сидеров - и за принуда срещу студентка.

На народните представители, които се простиха с имунитета си, са повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителен цинизъм и дързост. Обвиненията са заради нахлуването в НАТФИЗ в нощта на първия тур на местните избори. За това престъпление законът предвижда до 5 години затвор. На Сидеров ще бъде повдигнато и друго обвинение - за принуда. То е заради действията му, насочени срещу студентка от Театралната академия. Лидерът на „Атака” извил китките на момичето, за да пусне телефона, с който го снимала. За това престъпление Сидеров може да получи наказание от 6 години лишаване от свобода. Като обвиняем е привлечен и мъжът, ударил Сидеров в изборната нощ.

На 26 октомври главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържането на двамата народни представители, а на 5 ноември парламентът даде разрешение за задържането им, като преди това двамата депутати се отказаха от имунитета си. Главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че е очевидно, че след като е поискано разрешение от Народното събрание за задържане, да се проведе цялата процедура по НПК.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес