Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Делото за убийство срещу Доктора бе отложено за 27 септември

26 юли 2021, 16:16 часа • 4469 прочитания

Делото срещу Иван Димитров-Доктора за убийството на Жоро Джевизов-Плъха бе отложено за 27 септември.

Причината за това бе непълното представяне на веществените доказателства в съда. Оказа се, че домакинът на Второ Районно управление, където се съхраняват те, е в отпуска и така не бяха открити някои веществени доказателства като ножът, за който се твърди, че е на жертвата, и брадвичка, за която се твърди, че е на доктора, съобщава БНР.

„Недопустимо е съдбата на едно дело да зависи от длъжностно лице, което е в отпуска. Това блокира съдебния процес и не само този, а вероятно и по други дела“ – коментира Красимир Елдъров, адвокат на роднините на убития Жоро Джевизов-Плъха.

Днес адвокатите бяха готови със своите пледоарии, като се очакваше това дело да приключи с решение, но изненадващата липса на някои веществени доказателства наложи отлагането му. Иван Димитров-Доктора е подсъдим за убийството на влезлия да краде в имота му Жоро Джевизов, по прякор Плъха през март, 2018 година.

До новото разглеждане на делото се стигна, след като миналата година пловдивският Апелативен съд го върна отначало, заради открити множество процесуални нарушения. На първа инстанция лекарят бе оправдан по обвинението за убийство, което бе прието от съда за неизбежна, макар и превишаваща нормите самоотбрана.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес