Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Делото срещу Семерджиев започва на 29 ноември, обвинен е за 5 престъпления

23 ноември 2022, 11:37 часа • 1511 прочитания

Приключи разследването по случай "Семерджиев", събощиха на брифинг от Националната следствена служба.

"Разпределителното заседание по делото срещу Семерджиев е насрочено на 29 ноември", каза зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

"Обвиненията срещу Георги Семерджиев е за 5 извършени от него престъпления, две от които на 10 юни 2022 г.", съобщи наблюдаващият прокурори по делото Чавдар Железчев.

Обвинителният акт е готов, а максималното наказание, което може да получи, е 20 години лишаване от свобода.  

Семерджиев ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост след употреба на метаамфетамин и без необходимата правоспособност за управление. Сред другите обвинения са за шофиране под въздействие на наркотични вещества, фалшива шофьорска книжка, управление на МПС с неистински немски регистрационни табели.

От прокуратурата квалифицираха деянието на Семерджиев като деяние с изключително висока обществена опасност по смисъла на закона.

Прокурор Железчев обясни, че Семерджиев е карал със скорост от 166 км/м, а разрешената скорост за движение в този район е 50 км/ч. Установено е и че Семерджиев е карал с включена полицейска лампа. 

Припомняме, че тежкият инцидент стана на 5 юли, когато Георги Семерджиев помете с бясна скорост две млади жени на столичния бул. "Черни връх". 

ОЩЕ: Демерджиев: 44 са дисциплинарни производства по полицейския чадър над Семерджиев

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес