Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Делото "Килърите 3" си остава кръгла нула

29 октомври 2014, 21:50 часа • 23788 прочитания

За втори път делото срещу бандата за поръчкови убийства “Килърите 3” не можа да тръгне в спецсъда. Този път причина за фалстарта стана оплакване на подсъдимите, че не са успели да се запознаят с материалите по делото.

Процесът не можа да започне и на заседанието на 25 септември. Тогава пречка стана неявяването на подсъдимия Мартин Николов-Джоркаеф. Той беше на свобода с “подписка”, но вчера бе доведен с белезници в съда.

Според обвинението босове на “Килърите 3” били Милчо Петров-Чироза и 70-годишният Васил Василев-Бай Васо, баща на убития през 2008 г. в Перник Васил Арарски-Райко Кръвта. Прокуратурата твърди, че те са организирали убийството на изчезналия през януари 2008 г. Теодор Неофитов-Ханс.

Вера Братоевска, адвокат на Йордан Костадинов-Шишето обясни вчера, че папките с делото било дадено едновременно на всички подсъдими и това им попречило да четат задълбочено.

Защитникът на Бай Васо - Йордан Киров, допълни, че клиентът му е сърдечно болен и със затруднено зрение и се нуждае от повече време от съпроцесниците си, за да се запознае с материалите.

Иво Найденов, който защитава Георги Георгиев-Гуго пък се оплака, че клиентът му е даден на съд за престъпление, за което вече се е признал за виновен пред Окръжния съд в Перник.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес