Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чули са се гърмежи: Гасенето на пожара на границата с Гърция е затруднено заради мините

30 юли 2024, 09:27 часа • 648 прочитания

Гасенето на пожара на границата с Гърция е затруднено заради мините. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия Валентин Василев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград.

Минното поле и пожара

Пожарът тлееше дни наред в района на българо-гръцката граница, а във вчерашния ден навлезе на българска територия. Още тогава от вътрешното министерство изразиха притеснение, че огънят е в близост до минно поле в района.

"Изтеглих абсолютно всички екипи от мястото, където докладваха, че са чути гърмежи. Те са на безопасно място и охраняват периметъра на пожара от гръцка страна", каза комисар Василев. ОЩЕ: "Най-добре щеше да е въобще да не идва": Главчев след като гръцкият пожар навлезе у нас

Пожарът гори низово

Той уточни, че в момента пожарът гори низово. "През нощта имаше доста силен вятър, изключително силен на място и прехвърли около 10-15 метра просека, която беше изградена", каза комисарят.

Василев добави, че ситуацията ще бъде овладяна с помощта на екипите от Франция.Още вчера три самолета, изпратени от Франция по линия на Механизма за гражданска защита на ЕС, се включиха в гасенето на пожара при българо-гръцката граница. ОЩЕ: Самолетите от Франция вече гасят пожара при българо-гръцката граница (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес