Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Черна статистика: 12 жертви по пътищата само за четири дни

22 юни 2019, 13:08 часа • 2833 прочитания

12 достигна броят на жертвите на пътя само за последните четири дни, в които се проведе специализираната полицейска акция на КАТ. Ранените за периода са 89 души, а общият брой на регистрираните нарушения – над 20 хиляди, става ясно от статистиката на МВР.

Най-честите нарушения на пътя са свързани с превишаване на скоростта. 10 хиляди от общо 20-те хиляди констатирани нарушения са именно такива. Тежките пътно транспортни произшествия са 75. Това стана ясно от думите на Главен инспектор Калоян Драганов от Пътна полиция, цитиран от Дарик. 

"Повечето от произшествията са поради несъобразената скорост от страна на водачите на ППС. Затова апелираме водачите да се съобразяват с усложнената обстановка, да карат внимателно, да са коректни, толерантни към останалите участници в движението, особено към тези от уязвимите групи - пешеходци, велосипедисти и мотоциклетисти.", обясни Драганов. Той допълни, че по натоварените участъци на пътя има засилено полицейско присъствие с цел облекчаване на трафика.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес