Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цачева поиска от Манолова предложение къде да премести Софийския затвор

30 ноември 2018, 13:17 часа • 2497 прочитания

Ако омбудсманът Мая Манолова даде предложение къде да преместим Софийския затвор, ще го направим. Да, там е претъпкано, призна правосъдният министър Цецка Цачева на импровизиран брифинг в парламента, предаде репортер на Actualno.com.

Цачева коментира темата след вчерашната публична позиция на Манолова, че Софийският затвор не отговаря на условията за хуманно отношение към затворниците. По линия на норвежки финансов механизъм се работи по проект за изграждане на нов затвор, но той едва ли ще реши проблемите със затворите и арестите в цялата страна, уточни тя.

"Тъй като там се съдържа перпоръка да преместя софийския затвор, готова съм и съм отворена на звякакви предложения, ако ми се подскаже вариант къде би могъл да бъде преместен Софийският затвор в едно с ареста", бяха думите на Цачева.

По линия на норвежки финансов механизъм се работи по проект за изграждане на нов затвор, но той едва ли ще реши проблемите със затворите и арестите в цялата страна.

Интересен факт е, че правосъдният министър обяви, че точно заради затвора имало петно на тавана на килията на бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Припомняме, че Манолова констатира след сигнали и от сдружението "Зелен Младост", че Иванчева спи на място, върху което капе отходна вода. Цачева обаче не коментира защо не пусне телевизионни камери в ареста на ул. "Майор Г. Векилски" 2, където вече 7 месеца са държани Иванчева и Петрова.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес