Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш координатор на ГЕРБ отрича да е говорил с Пламен Бобоков за търговия с влияние

07 юли 2020, 12:18 часа • 1929 прочитания

Бившият общински координатор на ГЕРБ Росен Даскалов общувал с бизнесмена Пламен Бобоков само на тема мотоспорт и осигуряване на спонсорство. Това разказва самият Даскалов след разпит в Спецпрокуратурата, предаде "24 часа".

"Бобоков е русенец, който всички жители на града познават. Винаги е бил съпричастен към мотоспортните ни дейности и е помагал със спонсорски договори по отношение на рекламата", каза Даскалов.

Той припомни, че е подал оставка като общински координатор след загубата на ГЕРБ на кметските избори в Русе. По думите му, областният координатор на ГЕРБ и депутат Пламен Нунев е влиятелен човек в партията.

Даскалов отрече с Бобоков да са говорили на теми, свързани с политическо или икономическо влияние. "Говорили сме за мотоспорта и социалните дейности в града. За мен всичко, което се случва, е странно. Вярвам в правосъдието - ако е сбъркал, нека се докаже, но аз много не вярвам", уточни той.

Даскалов беше разпитван повече от час.

Междувременно "Монбат" отново пусна официално съобщение, заради откритите край Червен бряг отпадъци, които се считат за потенциално опасни. Компанията обяснява, че извлича олово от стари акумулатори и само "малък процент от батериите не може да бъде рециклиран - така нареченият “краен технологичен отпадък”, който представлява по-малко от 5% в съотносимост към батерия. За този отпадък "Монбат" има договори с различни компании, които го съхраняват, преработват или отработват. Всяка от тези компании е лицензиран оператор и е задължена да има съответната документация и операции в съответствие с българското и европейското законодателство".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес