Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бащата на Георги Йомов остава за постоянно в ареста

19 май 2022, 17:52 часа • 1647 прочитания

Състав на Софийския районен съд наложи най-тежката мярка „задържане под стража“ на бащата на футболиста на ЦСКА Георги Йомов. Цецко Йомов сам се предаде в полицията заради стрелба на бензиностанция на ул. „Околовръстен път“ в София на 16 май.

43-годишният Йомов е обвинен в хулиганство и заплаха за убийство. Според прокуратурата той е извадил пистолет, насочил го е към друг мъж и произвел изстрел в левия му крак, след което прострелял на същото място втори мъж. Обвинен е и за това, че се заканил с убийство на единия потърпевш с думите: „Ще ти пръсна главата“.

Обвиненията не са окончателни, а работни и „тепърва ще се изясняват“, според съда. До този момент Йомов не е осъждан, но е считан за „личност със завишена степен на обществена опасност“.

bTV съобщава, че в съдебната зала е станало ясно, че друг състав на Софийския районен съд вчера е отменил 72-часовата мярка за задържане под стража на Йомов. Той се прибрал у дома и днес дошъл в съдебната зала с адвоката си. От прокуратурата са подали жалба.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес