Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Автобус с 36 деца катастрофира край омуртагското село Пъдарино

14 юни 2024, 15:46 часа • 5433 прочитания

Автобус с деца е катастрофирал край омуртагското село Пъдарино, няма сериозно пострадали. Инцидентът е станал около 11:30 часа днес (14 юни). Лекари от Многопрофилната болница в Търговище преглеждат пътувалите в автобуса, съобщи изпълнителният директор д-р Иван Светулков пред БТА.

В автобуса са били 36 деца от Добрич, които са пътували към Копривщица. При прегледите е установено, че няма тежко пострадали. Децата са уплашени, имат охлузвания, посочи Светулков.

По думите му по-сериозно е състоянието на един аниматор, който е останал затиснат между седалките. Направени са му снимки и скенер. Има съмнения за счупване на двете подбедрици, изследванията на пациента продължават. Още: Има и една учителка с прорезна рана. Автомобил влетя на трамвайните релси на бул. Цар Борис III (СНИМКА)

Дежурният в Областно пътно управление в Търговище съобщи, че след произшествието автобусът е изтеглен. Причините за инцидента се изясняват. Движението в участъка се осъществява нормално.

Това е втора катастрофа с автобус деца, след като вчера имаше подобен инцидент в София. Тогава автобус с деца от Кърджали и такси катастрофираха около 16 часа в района на гара "Пионер". При сблъсъка ранен беше само шофьорът на таксиметровия автомобил. Той получи леки порезни рани и бе откаран в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес