Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваният за убийството на общинската съветничка от Велинград: Бях ограбен с огромна сума

01 септември 2022, 15:55 часа • 6487 прочитания

Мъжът, задържан за убийството на общинската съветничка от Велинград Екатерина Каферинова на 28 август, обяви пред съда, че съжалява за стореното, но и че бил „ограбен с огромна сума“.

73-годишният Минчо Столарски направи самопризнания, че е удушил 72-годишната Каферинова и в нощта срещу 29 август именно той е подал сигнала на тел. 112 за смъртта на съветничката. Мотивите, по думите му, са, че убитата дължала няколкостотин хиляди лева на Столарски. Той ѝ услужил със сумата, когато двамата поддържали интимни отношения и имали общ бизнес.

В „ограбването“ на мъжа били замесени и други лица, каза той пред съда, цитиран от bTV.

Припомняме, че Каферинова и Столарски се познавали от дълги години, като в даден период живеели заедно на семейни начала. След раздялата поддържали сравнително добри отношения. Двамата са имали бизнес отношения, свързани с недвижими имоти, както и финансови. 

Мъжът пристигнал във Велинград в неделя (28 август) по повод рожден ден на Каферинова. Между двамата възникнал скандал, като Столарски претендирал общинската съветничка да му върне голяма сума пари, които през годините той ѝ дал, съобщиха още след убийството разследващите органи.

Наказанието, което законът предвижда за престъплението, е от 10 до 20 години лишаване от свобода.

Над 25 години Екатерина Каферинова беше общински съветник във Велинград, в последния мандат и зам.-председател на Съвета. Тя беше от БЗНС, а още в зората на демокрацията - един от лидерите и лицата на СДС и земеделците в курортната община.

Каферинова е била обект на няколко посегателства през годините. Преди време е била нападната от двама маскирани мъже и пребита, след това е била сплашена с поставено взривно устройство. Бизнесът ѝ беше свързан с открит минерален басейн до къщата ѝ, който през лятото е много посещаван.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес