Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха нападателя на търговеца Митко в Пловдив

29 май 2021, 23:40 часа • 5216 прочитания

Служители на полицията са задържали тази вечер за срок от 24 часа извършителя на хулиганската проява срещу амбулантния търговец в квартал "Капана" в Пловдив. Това е станало по указание на дежурния прокурор в Районна прокуратура, където се води проверка по случая, съобщава bTV.

Местонахождението на 45-годишния мъж, за който в медиите излезе информация, че е адвокат и се казва Ивайло Пенов, е било установено след двудневно издирване, тъй като той се е укривал от органите на реда.

Предстои Районна прокуратура - Пловдив да вземе отношение относно наказателната отговорност на лицето.

Случаят на улична агресия предизвика вълна от възмущение, след като видеоклип с нея се появи в социалните мрежи. В него се вижда как собственик на заведение YellowDot нападна талисмана на артистичния пловдивски квартал „Капана“ - Митко, когото всички познават като продавач на чорапи.

Хората от квартала настояват за строго наказание за нападателя. А акциите в подкрепа на Митко продължават в Пловдив и тази неделя.

Междувременно излезе наяве и история на чистачки от общинското предприятие, които твърдят, че Пенов ги е нападал. По думите им, той искал да чистят и под масите на заведението им, държал се агресивно, дори викал да го ударят. Контрольорът на екипа Евгения Арабаджиева казва, че обмисля да подаде жалба.

Според БЛИЦ, Ивайло Пенов има дълго досие през 2016 година е осъден на една година лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, наложи Районният съд във Варна. Тогава той е признат за виновен по две обвинения – в документно престъпление и в обсебване. Пенов неколкократно е лишаван от адвокатски права, както във Варна, така и в столицата. В Пловдив продължава да се представя като „адвокат“ макар и да няма данни да е упражнявал професията си под тепетата или да е правил опити за регистрация в Пловдивската колегия.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес