Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестуваха Жоро Шопа в Барселона

12 март 2019, 16:28 часа • 3288 прочитания

Георги Семерджиев (Жоро Шопа), в чиято къща в Испания бяха арестувани издирваните Ветко и Маринела Арабаджиеви, също е бил задържан в Барселона, научи bTV от свои източници.

Очаква се в рамките на днешния ден всички документи във връзка с ареста да пристигнат у нас. До 5 дни трябва да се гледа мярката за неотклонение на Семерджиев, като испанският съд ще трябва да реши дали той да бъде екстрадиран у нас.

Припомняме, че Ветко и Маринела Арабаджиев бяха задържани в Кабрера де Мар, близо до Барселона, на 7 март. Те са били в жилище, което се ползва от Жоро Шопа, който е в близкото обкръжение на наркобоса Евелин Банев - Брендо. Семерджиев също беше задържан.

Срещу Жоро Шопа още в края на миналата седмица Софийската районна прокуратура започна досъдебно производство за лично укривателство на бизнесмените. Първоначално той също беше търсен – но от швейцарските власти. По-късно обаче те се отказаха от ареста му.

Пред bTV Георги Семерджиев заяви, че Арабаджиеви не са се укривали при него, а са били на гости в дома му и в крайна сметка сами са се предали. Ако бъде доказана вината му, законът предвижда до 5 години лишаване от свобода.

Милена Славкова
Милена Славкова Отговорен редактор
Новините днес