Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арести след масов бой между фенове на Ботев и Локо

05 декември 2018, 12:51 часа • 1524 прочитания

14 души са били отведени в полицията за противообществени прояви във връзка с вчерашното дерби между футболните отбори на “Локомотив” и “Ботев” в Пловдив. На 12 от извършителите са съставени актове, а седмина са били задържани за срок до 24 часа.

Около 23:00 часа снощи, след бързата намеса на служители от сектор “Специализирани полицейски сили” е предотвратено възникването на сбиване между привърженици на двата отбора в квартал “Христо Смирненски”. На място била установена самоличността на общо над 130 участници, които са предупредени по силата на ЗМВР да не нарушават обществения ред. Иначе не са регистрирани сериозни инциденти по време на вчерашния футболен мач между отборите на “Локомотив” и “Ботев”, завършил с победа на "канарчетата" с 2:0.

Преди началото на срещата 19-годишен задържан за срок до 24 часа в Пето РУ, след като хвърлил стъклена бутилка срещу полицаи на кръстовище между бул. “Санкт Петербург” и ул. “Лев Толстой”. При обиск от него било иззето пакетче с наркотично вещество. Срещу младежа е образувано досъсебно производство по чл. 354 от НК, съставен му е акт по чл. 21, т.6 от  ЗООРПСМ.

В края на мача пък, за нарушение на обществения ред по време на самата среща, в Пето РУ били отведени 13 зрители на възраст между 16 и 29 години. На единадесет от тях са съставени актове по ЗООРПСМ за използване на маски и хвърляне на пиротехнически средства. В полицейския арест за едно денонощие са оставени шестима.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес