Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арестант загина след скок от третия етаж на РПУ-то в Столипиново

30 юли 2019, 14:15 часа • 8873 прочитания

30 годишен мъж с криминално минало е задържан вчера следобед за проверка на района на Шесто РПУ- Пловдив, което се намира в кв. Изгрев в непосредствена близост до Столипиново. Той е бил спрян заедно с други двама мъже, при вида на униформените е изхвърлил найлонови пликчета със суха зелена тревиста маса и бяло прахообразно вещество- вероятно марихуана и хероин. Тримата мъже са били отведени в ареста на Шесто РПУ. Късно снощи 30 годишният И.К. на прякор Пената, поискал да отиде до тоалетна. Бил е придружен от полицейски служител, но се възползвал от притворената врата и скочил от прозорец на третия етаж. Веднага е бил транспортиран в болница от екип на Спешна помощ, но по- късно е починал от раните, получени при падането.

По случая е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство. Провежда се проверка от дирекция „Инспекторат”. Тепърва ще се установяват грешките, допуснати от полицейските служители.

Подобен случай, пак с наркозависим, имаше преди година в Трето РПУ. Тогава младежът оцеля и сега излежава присъда за бягство, както и срок на предишна условна присъда.

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес