Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Апелативният спецсъд върна Петко Дюлгеров в ареста

22 ноември 2018, 18:46 часа • 1041 прочитания

Апелативният специализиран наказателен съд върна бившия кмет на столичния район "Младост" Петко Дюлгеров в ареста, предаде БГНЕС.

Дюлгеров е третият обвиняем по делото срещу Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Той е обвиняем като помагач, но беше пуснат под домашен арест в края на октомври.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че във вторник Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата отстраненият кмет на район "Младост" Десислава Иванчева и Биляна Петрова да останат със забрана за напускане на страната, както и да напускат домовете си. В края на миналата седмица бяха променени мерките за неотклонение на двете от "задържане под стража" на "домашен арест", но прокуратурата светкавично протестира определението и Апелативният съд спря изпълнението му.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова са обвинени за искан подкуп в особено големи размери. Третият подсъдим по делото като помагач е Петко Дюлгеров. Иванчева и Петрова са в ареста от седем месеца. Те бяха зрелищно арестувани на 17 април пред Спортната палта в София.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес