Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Агресия на пътя в Добрич: Шофьор е в ареста, друг - в болница (ВИДЕО)

23 август 2020, 09:14 часа • 6873 прочитания

След агресия на пътя в Добрич шофьор е в болница, а друг в ареста с мярка за постоянно задържане, която може да бъде обжалвана. Агресорът е Илтер Аксанов - Шалтера, който в момента е с обвинение, че стрелял с газов пистолет и набил потърпевшия Пламен Михов. В колата си той пътувал със сина си.

Това не е било просто сблъсък между двама шофьори, които просто нещо не са се разбрали, не. Това е сблъсък на двама тотално различни човека. На две вселени, на две държави, коментира съпругата на Михов.

Очаквам справедливост - чиста, бърза и категорична от най-високо ниво, обяви братът на пострадалия.

Случката

Случката се разиграла в събота около 11 часа, когато Пламен Михов пътувал със служебния си автомобил към Варна. пред Нова тв той разказа, че Аксанов му отнел предимството, опитвайки се да направи обратен завой. Михов намалил и натиснал клаксона, но точно тогава другият водач станал агресивен. „Човекът тръгна да ме преследва извади автомат или автоматично оръжие, пистолет ли не знам, но изстрелите бяха много на често в къс интервал от време. Стреля във въздуха, стреля и по автомобила”, разказа той.

Пострадалият се опитал да избяга, но агресорът го настигнал и го блъснал няколко пъти, като го принуждава да спре. „Последва саморазправа и заплаха с оръжието. Ако не сляза от автомобила да ме застреля, да ме убие, да ме добие и разните му там заплахи”, допълни Пламен Михов.

Шалтера го бил по лицето и тялото. „След това поиска да вземе парите ми да ме ограби и да тръгне”, каза още младият мъж. Но за негово нещастие на пътя се събират свидетели.

"Явно нападателят вижда, че става вече твърде публично. Казва на сина си "Ела го довърши, ела го довърши" за моя мъж. Синът му проявява здрав разум и не го прави”, разказа съпругата на Пламен Илияна Кръстева, която първа отишла на мястото на случката и видяла мъжа си. "Видях патроните на земята. Той беше в кръв и посинен. Стресът и за двамата беше голям, разказва тя.

Ето и разказът на самия пострадал, публикуван във Facebook групата "Справедливост за Пламен", създадена от съпругата му.

Развитието

Нападателят избягал от мястото, а Пламен подал сигнал на 112. На място пристигнали полиция и линейка. Малко след това 37-годишният Илтер Аксанов - Шалтера е задържан. Оказва се, че е криминално проявен, а същия ден е пуснал и видео в социалните мрежи, как шофира с над 180 км/ч. Facebook профилът му вече е изтрит.

Пламен е настанен в Многопрофилната болница в Добрич с множество травми. „Мъжът ми е със счупен нос, с комоцио и с охлузни рани, със сътресение на мозъка”, каза още Илияна Кръстева. Пред BTV тя каза, че състоянието му се подобрява.

Пламен Михов е разказал пред брат си Мирослав Михов, че ударите, които са му били нанесени, са били много силни. Той е успял да избегне част от тях и поради тази причина се е разминал с много по-тежки травми.

Този човек отдавна вилнее в околността, тук всичко се знае. Известен е в града с агресивното си поведение. Той имакриминално минало, а брат ми не. Той е инженер, квалифициран, доказал се в гилдията си. Добър син, брат и баща. Не е агресивен. Това е брутално посегателство над личността и живота на брат ми, каза той пред BTV.

Според брата на пострадалия обвинението за хулиганство е неадекватно и обидно за правосъдието.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес