Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Агенти на ДАНС ще трябва да дават обяснения пред съда за "Суджукгейт"

06 март 2020, 08:08 часа • 3500 прочитания

Специализираният наказателен съд ще търси кои агенти на ДАНС са разпитвали основния свидетел срещу бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов по делото "Суджукгейт". Това стана ясно след вчерашното заседание на съда по делото, предаде в. "24 часа".

Въпросните агенти ще трябва да обяснят пред съда как са разпитали Антон Проданов и притискали ли са го да даде определени показания, от които той сега се отрича.

Антон Проданов се отметна от показанията си, които дава от 2017 година насам. Досега пред ДАНС, прокуратурата и съда той и трима негови близки твърдяха, че е изнудван да произвежда тонове суджуци за Мартинов през 2012 и 2013 година. Но в официални справки отговорни институции като БАБХ казват, че няма документи Проданов да е имал необходимите производствени мощности, за да може да го направи. Затова Антон Проданов заявява на заседание през февруари, че суджуците са произвеждани под натиск през 2010 и 2011 година. Освен това, при разпитите пред съда, се появиха твърдения, агенти на ДАНС, които са работили по преписката, са го заплашили, че ще го вкарат в една група с Мартинов, ако не разкаже за суджуците.

Още: "Суджукгейт" пред провал в съда заради показанията на основния свидетел"

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес