Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Адвокатът на Цветанов: С автомобилите за подслушването не е могло да се подслушва

03 октомври 2014, 12:32 часа • 11573 прочитания

"Категорично мога да кажа, че кечърите, за които има повдигнато обвинение срещу моя клиент Цветан Цветанов, не биха могли да бъдат използвани за подслушване. Това го казвам не само аз, но и експерти по сигурността в своите свидетелски показания. Обвинителната теза срещу моя клиент е пробита и съм сигурен, че той ще бъде оправдан", каза пред ПИК Менко Менков, адвокат на бившия вътрешен министър.

Според справка, подписана от служебния вътрешен министър в правителството на Марин Райков - Петя Първанова, кечърите не са били използвани при случая с отвлечената дъщеря на Евелин Банев-Брендо.

"Това дали тези кечъри са били използвани или не във връзка с разследването за Лара Банева, няма абсолютно никакво значение. Категорично може да се каже, че с тези автомобили подслушване няма как да бъде осъществено. Въпросните кечъри са били доставени в МВР още преди Цветанов да стане вътрешен министър", посочи адвокат Менков пред ПИК.

Юристът е на мнение, че процесът срещу Цветанов, който е за обвинение за допустителство по служба, ще приключи с оправдателна присъда.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес