Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

85 лв. за глас? Полицията намери тефтери с имена в акция срещу купения вот в Разград

11 октомври 2024, 09:34 часа • 526 прочитания

Полицията намери тефтери с имена в акция срещу купения вот в Разград, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Полицейската операция

Специализираната полицейска операция, насочена към противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите и т.нар. „купен вот“, бе проведена в разградското село Ясеновец във вчерашния ден. 

В хода на полицейската акция са проверени търговски обекти и места, за които има информация, че се извършва незаконна дейност, свързана с купуване и продаване на гласове. ОЩЕ: Купуване на гласове: Нищо не ми хрумва, незаконно е

85-87 лв. на глас?

В един от магазините е открит бележник с изписани имена на лица, срещу които фигурират различни по размер суми, стигащи до 85.00 лв, които според собственика на магазина представляват задължения (вересии), незаплатени поради липса на средства у купувачите към момента на покупката. Установени са 12 лица от с. Ясеновец, чиито имена фигурират в бележника.

В друг обект - магазин за хранителни стоки е намерен тефтер с изписани имена на лица, срещу които фигурират различни по размер суми, вариращи до 87.00 лв, които според установената на място продавачка в магазина също представляват (вересии) на 14 лица от селото.

Образувани са проверки, които имат за цел да установят дали посочените лица са съпричастни към извършване на престъпления против политическите права на гражданите или се касае за натрупани задължения вследствие на незаплатени при покупката стоки. ОЩЕ: Новият вътрешен министър: МВР няма да прави избори, справихме се с купения вот

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес