Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

18-годишният шофьор, прегазил мъж на Витоша, остава в ареста

10 октомври 2015, 17:14 часа • 4721 прочитания

18-годишният шофьор Дани Мохамед Фахд ал Келани, който прегази мъж в района на Витоша, остава в ареста. Това реши днес Софийски градски съд, съобщи БГНЕС.

Правоспособният от две седмици младеж беше задържан, след като в района на Витоша бе намерено тялото на 62-годишен столичанин Радослав Стоянов. Мъжът бил блъснат от „Мерцедес”-а на 18-годишния по пътя от Копитото за София. Младежът беше задържан на входа от Румъния на КПП Дунав мост, напускайки страната.

Днес съдебният състав прецени, че са на лице всички предпоставки за обосновано предположение, че ал Келани е извършил престъплението, в което е обвинен. Съдията по делото заяви, че има реална опасност той да се укрие, тъй като преди дни се опита да избяга в Румъния. По този начин той се опитал да осуети процесуалните действия срещу него.

Според свидетелските показания на две от момчетата, които са били в колата с него по време на инцидента, сочат, че след удара, те са поискали да спрат и да видят какво се е случило с блъснатия човек, но водачът отказал.

„Искам да се прибера у дома”, каза единствено ал Келани пред съда. След края на заседанието той не коментира нищо пред медиите.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес