Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

13 души са задържани при операцията в Игнатиево

03 юни 2015, 15:46 часа • 9536 прочитания

13 души са задържани по време на специализираната полицейска операция по установяване и задържане на извършители на престъпления в Игнатиево. Това каза Ивана Милева от пресцентъра на Областната дирекция на МВР-Варна пред "Фокус".

Акцията започна рано тази сутрин съвместно с ТД НАП – Варна, РД ДНСК – Варна, служители от Община Аксаково и Жандармерия, под надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Осъществени са проверки на 10 адреса в града, на изградените контролно-пропускателни пунктове са проверени общо 124 лица, 28 моторни превозни средства, съставени са 9 акта за установяване на административно нарушение по Гражданска регистрация и 4 акта по Закона за Българските документи за самоличност. Започнато е и едно бързо полицейско производство за управление на моторно превозно средство без свидетелство за правоспособност.

Задържаните са 11 жени и 2 мъже, на възраст от 17 г. до 61 г., като всички те са познати на полицията във Варна. Три от задържаните жени са установени като евентуални извършителки на конкретно престъпление – джебчийска кражба, извършена на територията на I РУП на ОД на МВР-Варна. Активните действия на полицията по направление на джебчийските кражби продължават, допълни Ивана Милева.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес