Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българо-румънската инвазия на запад

04 Saturday 2014, 15:40 часа • 4754 прочитания

 Проблем №1 за голяма част от британците в началото на 2014, е желанието на много българи  и румънци да емигрират в тяхната страна. Е, за успокоение на всички онези негативно настроени чужденци – това не се случи.

Политическите нападки, от определени фигури в Англия, повлияха на обикновения гражданин, а българите, както и нашите съседи бяха представени, едва ли не ,като паразити, които само чакат границите да бъдат отворени, за да тръгнат натам през глава и да заемат всичката работа, която е останала, да изядат социалните помощи, да изхабят ресурсите им и прочие.

Хиляди са коментарите в мрежата, които свидетелстват за негативизма насочен срещу българи и румънци. Сякаш ние сме една втора категория хора, които търсят единствено изгодата. Истината, обаче, е друга. Който искаше да емигрира от България, а навярно и от Румъния, го направи без да чака и да се колебае. Много са примерите, в които висококвалифицирани наши кадри работят на запад и не само, че не се възползвт от чуждата икономика, а напротив, подпомагат нейното развитие. А що се отнася до всички онези чужденци, които преди няколко години избраха да се заселят в България, те са на възраст, в която едва ли ще допринесат кой знае колко за развитието ни.

Сякаш се води една кампания против България и то навярно, от хора, които никога не са били тук. За това свидетелстват и множеството коментари относно евтиния туризъм, опасния алкохол менте и хилядите опасности, които крие държавата ни. Именно затова тя не би трябвало да бъде избирана като място за почивка. Това беше мнението, идващо от запад. Лесно е да се хвърлят камъни в чуждата градина, без да поглеждаме своите собствени недостатъци. В България всеки намира това, което търси. Реалността отговаря на очакванията на  всеки един. Ако си тук за алкохолен туризъм, значи това ще намериш. Ако желаеш да прекараш приятна семейна почивка, може да се случи.

Явно е, че британците нито искат да ни виждат, нито да ни чуват. Макар че изключения винаги има и се срещат интелигентни, разумни и здравомислещи хора навсякъде. Едно е ясно - българо-румънската инвазия на запад се случи само в социалната мрежа и тя беше опасност единствено за онези, които се притесняваха за самите себе си в изкривените си представи.

Но в днешния, глобализиращ се, свят подобни процеси са неизбежни. Хората не биха могли и не трябва да стоят закотвени единствено за своя дом, улица и град, нужни са житейски пътувания, които обогатяват. Оказва се, че положителните нагласи са от значение и ще получим само това, което самите ние даваме, на всеки според заслуженото. 

 

Новините днес