Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

DOLO UMNITE!!!*

17 Sunday 2013, 10:09 часа • 4323 прочитания

*Заглавието на този текст е написано така, защото авторът му също има право да бъде прост и агресивен.

Вчера случайно бях в района, в който беше проведен митингът на БСП и ДПС. Видях лицата на хората, които бяха част от него - съвсем различни от хищните физиономии на контрите, които съм свикнал да виждам в София, често издаващи арогантност и цинизъм, а понякога и алчност.

Разбирам хората, които бяха докарани с автобуси и влакове, за да изкъпят с любов управляващата коалиция, нито изпитвам лоши чувства към тях. Не ги виня, защото животът ги е направил такива, каквито са. Нито пък имам това право, защото съм просто човек, също като тях. Виновниците за техните неволи са лидерите на партиите, на които те сляпо симпатизират.

Някои от тях са наивни и лесни за манипулиране, други пък са се възползвали да видят София на аванта (с очите си видях, че някои от по-младите контри не стояха на митинга, а просто се разхождаха и разглеждаха града, за което бих ги поздравил), трети пък са дошли от страх да не бъдат уволнени, четвърти може би са били платени...

Толерантен съм към симпатизантите на БСП и ДПС, които бяха на митинг в София вчера, но не и към невежеството им.

Една тяхна постъпка силно ме възмути. „Възмути“ е меко казано. Не боклукът, който оставиха на Орлов мост след себе си. Не това, че някои от тях уринираха по стените на сградите, след като са пътували дълго, а друго, което не бе отразено от нито една медия.

Докато шествието минаваше покрай Софийския университет, електоралните единици на БСП и ДПС освиркваха сградата на най-старото висше учебно заведения в България, която от седмици е окупирана от Ранобудните студенти.

Колко ли от митингуващите „социалисти“ и „либерали“ знаят каква е историята на този университет?! Колко ли от тях знаят кой и колко средства е дарил безвъзмездно, за да бъде построено първото висше училище в България?! Постъпка, на каквато никой от съвременните български богаташи не е способен. Не защото нямат пари, а защото нямат души. Колко ли от тях знаят изобщо какво е лекция?!

Но не те са виновни за своето невежество и лошо възпитание. А тези, които умишлено ги държат в бедност, простотия и безперспективност, за да се възползват от тях на избори и във времена като днешните, когато будните българи настояват за оставка и морал.

Аз, като възпитаник на Софийския университет, никога няма да им я простя тази обида. Но настоявам организаторите на митинга на БСП и ДПС да се извинят на цялото общество за това, че техни симпатизанти, при това и в тяхно присъствие, си позволиха да поругаят институцията, без която България отдавна щеше да бъде това, в което се опитват да я превърнат.

ОСТАВКА!


 

 

Actualno.com
Actualno.com Колумнист
Новините днес