Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Контрапротест или опит за намиране на оправдание?

15 Friday 2013, 11:27 часа • 4705 прочитания

Няма как да не сте се запитали следните въпроси, научавайки за поредния предстоящ голям, национален контрапротест. 3ащо БСП организира митинг (контрапротест) точно на 16-ти, събота, когато ще има футболен мач на Левски и ЦСКА? Защо мястото, което са избрали за събитието, е точно Орлов мост, в непосредствена близост до Националния стадион?  Случайно ли Сергей Станишев и Лютви Местан нарекоха футболни хулигани студентите, преподавателите им и подкрепящите искането им за оставка граждани от трибуната на Народното събрание?

И на мен, както и на вас, съвпаденията ми идват в повече. Разбира се, това е само плод на раждащата ми всякакви конспиративни теории фантазия. И дано тя да греши и сега, както много пъти е правила.

Предполагам, че на 16-ти може да се стигне до ескалация на напрежението, до насилие между събралите се на митинга на БСП и футболни запалянковци, инициирано от страна на платени агитки. Всичко това с цел властта да се сдобие с железен аргумент, който да оправдае евентуално полицейско насилие на студентските протести през следващите дни, сплашвания към протестиращи, а защо не и забрана на провеждането на антиправителствените протести изобщо, както и на предстоящите демонстрации на КНСБ?

Предполагам, че това би оправдало дори и принудително прекъсване на окупацията на Ректората на Софийския университет, макар и служителите на МВР да нямат това право, защото биха нарушили автономията на учебното заведение. Но у нас дори и властите и държавните институците нарушават законите. Не би ме учудило, ако и това се случи при намирането на добър резон.

Призовавам цялото общество към недопускане да бъдем вкарани в скалъпени сценарии, както и да не се поддаваме на манипулации. Бъдете нащрек. Никога не забравяйте, че настоящата власт няма никакви морални граници.

Actualno.com
Actualno.com Колумнист
Новините днес