Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако не е диктатура, тогава какво е?

13 Wednesday 2013, 07:09 часа • 3533 прочитания

Извинявам се, че съм емоционален. Но просто няма как да не съм. Страната ни е под диктатура. Никой не може да ме убеди в противното. Когато цяла армия от облечени като космонавти полицаи бие студентите - най-умните млади хора, повечето от които почти деца, най-амбициозните момчета и момичета, двигателят на нацията, защитавайки доказано долни хора -престъпници и костюмирани хулигани, това е диктатура!

Не само, че имаше полицейско насилие на 12-ти ноември. Имаше НЕВИЖДАНО полицейско насилие. Мутренско поведение на униформените. На каквото, без изобщо да преувеличавам, никога не съм вярвал, че някога ще бъда свидетел. Кои са истинските окупатори? Студентите или наглеците, представляващи се като политици?

Държава, в която полицията пази престъпниците, утайката на обществото, и се отнася нехуманно към суверена, не е демократична, а тоталитарна. Властта и кукловодите й достигнаха Марианската падина на себеунижението, което си причиняват от месеци. Достигнаха дъното на позора. 

Насилието беше не само срещу имащите по Конституция право да протестират студенти и към подкрепящите ги граждани, които искат да бъдат автори на живота си, да живеят по европейски, а не по севернокорейски. То беше и срещу журналисти. През целия ден.

Например репортерите на БНТ и Канал 3 бяха изтласкани със сила от площада пред НС, което се видя на живо по Канал 3, а камерата на кореспондента на италианската обществена телевизия „Rai uno“ беше счупена. Не че има особено значение, когато полицията посяга на децата на България, но държа да отбележа, че кореспондентът със счупената камера беше жена. Момичета с микрофони на bTV, Нова ТВ и СКАТ бяха сред изтласканите. Репортер на сайт в Интернет също се оплака, че е бил бутан, а Иво Божков, който вече 5 месеца предава на живо протестите в Интернет, е бил дърпан за косата. Напомням, че чл. 40. ал. 1 от Конституцията на Република България гласи: „Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура.“ Нима случилото се не е израз на диктатура?

Един диктатор, с визия на матрьошка, избива своите комплекси и чувство за малоценност, опитвайки се да ни покаже колко е мъжествен. Но без успех. Комплексиран и озлобен, вероятно и потънал в зависимости, той се влачи в своята духовна агония. Като в клип на чалга балада.

Ако е толкова голям мъж, благодарение на когото вече „никой не ни страхува“, защо се бори със студентите, а не с истинските престъпници – наркотрафиканти, сводници и други едри тарикати? Или студентите са най-големият враг на народа? Ами, да – долу умните, горе простите и агресивните – това е девизът на повечето власти на Прехода. Защото именно наркотрафикантите, сводниците и тарикатите на едро финансират повечето политически партии у нас. А голяма част от студентите едва ли биха гласували за тях, още по-малко пък биха ги финансирали. Наглата власт няма нужда от студентите.

Не съм психолог. Но интуицията ми подсказва, че много от българските политици имат спешна нужда от психологическа помощ. Защото действията им са прекалено абсурдни за такива на разумни хора. А историята помни много трагични за човечеството моменти, когато, казано на прост език, луд човек има власт. Дали са под въздействие на някакви субстанции, или пък са душевно неуравновесени поради някакви лични причини – не ме интересува. За мен те са престъпници. Физиономиите им издават тяхната чудовищност. И те нямат абсолютно никакво място в политиката на една европейска страна, каквато е от хилядолетия България.

12-ти ноември ме убеди в това, че искането вече не трябва да бъде само за оставка. То трябва да бъде и за оставка, и за затвор. Това е моята гражданска позиция. Никога повече не трябва да допускаме това, което сме търпели през целия този преход. А еврейската мъдрост „око за око, зъб за зъб“ понякога е добре да бъде напомняна.

В България живеят много прекрасни млади хора, които няма да позволят да бъдат мачкани от мутри, имащи себе си за политици. А на който не му харесва, че България е европейска държава и народът й иска да върви по този път, може да емигрира във Венецуела, Куба, Северна Корея, Беларус или другаде.

ОСТАВКА! А после и затвор.

 

 

 

Actualno.com
Actualno.com Колумнист
Новините днес