Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Страната на изкупителните жертви

23 Thursday 2013, 08:49 часа • 3308 прочитания

Братя новоосвободени българи, вие имате привилегията да живеете в една прекрасна страна – страната на изкупителните жертви. Тук можете да правите каквито си поискате престъпления, a шансът да ви се стъжни е 1 на 1000!

Можете да сте сигурни, че от 1000 души само 1 ще бъде хванат и замерян с камъни от разярена тълпа от 7 000 000 жадни за справедливост българи, а останалите 999 ще отърват кожите си, удряйки по 1-2 камшика в гърба на заловения. За да покажат колко честни са те.  

Както добре сте разбрали и усвоили от медийните манипулация и подмолничество, никога не е имало по-голяма беда за майка България от управлението на ГЕРБ, откакто Hanas Paruh е прекосил Дунав. Те изманипулираха изборите, така че на практика да ги спечелят винаги честните „социалисти“, „либерали“ и „националисти“. Затова нека продължим хейта по тях.

Докъде ни докараха ГЕРБ?

Те продължиха изграждането на инфраструктурата.  Лееха асфалт, строиха магистрали, не ги е срам, вместо да дадат на народа тези европейски средства, за да си купят маратонки за лятото и фойерверки, с които да будят целия квартал в 1 през нощта, за да знаят, че в техния апартамент се случват най-престижните рождени дни на света.

Те откриха цяла една нова линия на метрото в София... Пълно безобразие! За какво ни е това метро вместо да дадат пари на софиянци да си купят още коли и да ходят навсякъде с тях?! Повечето семейства имат само по една, а по филмите от Америка всеки член на семейството си има негов собствен автомобил! На всичкото отгоре намалиха трафика в центъра на София като въведоха и зелена зона, а цената на синята я увеличиха. Даже и велоалеи направиха вместо да увеличат платната с по още една лента. Пълно безобразие!

За първи път парковете ни придобиха нормален европейски вид, и то с нашите пари, вместо да ни ги дадат на нас, че да стегнем двора си на село. Пардон, на вилата, че да не засегна някого. Толкова хубаво си беше да няма къде да седнеш, защото до този момент единствената здрава пейка в София беше заетата от баща и син Славейкови, които никога не стават от нея. И удоволствието да седим на бордюра ни отнеха!

Лъгаха ни, че Гърция е в криза. А като ходихме да люпим семки на гръцкото море, понеже сме много бедни, виждахме, че техните анцузи са от по-готините, макар и да са си ги купили от Петрич.

Построиха десетки детски градини вместо с тези средства да осигурят професионални възпитатели на децата, за да бъдат отгледани като аристократчетата от любимите на поколения българи латино и турски сериали. А можеше възпитателите да вършат и домакинската работа вкъщи, докато семейството люпи семки в кварталното кафене.

Откриха и ремонтираха нови спортни зали, музеи и други културни институции. Защо похарчиха пари за спорт и култура, такива ненужни прищявки, вместо да дадат парите на нас, за да си ремонтираме нашите си апартаменти?! Колко пъти ще отидем в тези музеи? За какво са ни?! Пълно безобразие!

Министрите непрекъснато се показваха по телевизията, а не мълчаха като пукали, следвайки примера на своите предшественици, които не можехме да ги разберем какво правят и дали изобщо правят нещо освен да си „берат“ еврофондове и да правят „изгодни“ сделки.

Въведоха държавен стандарт за някои хранителни продукти. А беше толкова хубаво да си купуваме скъпо сирене, което да се рони като хляб и да има аромат на пантофи...

Забраниха да слагат вода в замразените пилета. Беше толкова хубаво да си платиш за 2 килограма пиле, а да изкараш поне една чаша вода от него, с която да си полееш мушкатото. Пълно безобразие!

Успяха да спрат отвличанията на богати бизмесмени и членове на техните семейства вместо да оставят хората да се разбират и оправят сами (с юмруци и ножове), което си е вековна традиция по нашите земи.

Направиха десетки полицейски акции вместо да оставят хората, които арестуваха, да си дерибействат на мира. И без това е твърде вероятно арестуваните да са били само изкупителни жертви.

Засегнаха интересите на редица бандити и бизнесмени с тъмно минало, които толкова много ненавиждахме, а сега изведнъж ги обикнахме.

Не увеличиха данъците, както направиха управляващите в много други страни. А трябваше да ги увеличат, че да не се излагаме пред чужденците, че имаме не само най-ниските доходи, но и най-ниските данъци в Европската Униjа, както казват нашите антични западни съседи.

Вслушаха се в народа, който протестираше в защита на гората вместо това чудо да мине за 2-3 дни, както минаваше всеки един друг протест преди това. Вслушаха се в хората, които не искаха да има проучвания за шистов газ на нашата територия, въпреки че самият премиер настояваше много.

Забраниха ни да пушим на обществени места вместо да ни оставят да тровим на спокойствие и себе си, и околните. Толкова си беше хубаво да се прибереш вкъщи и да миришеш на пепелник... Не ги е срам!

Не пожелаха да строим нова АЕЦ, противопоставиха се на руския интерес и направиха това, което правят все повече западни държави (отказват се от атомната енергетика) вместо да си я намажем новата централа като на филия, за да светнем и да видим колко са ни разграбили ГЕРБ-аджиите.

За първи път оставки на министри валяха като дъжд вместо да потулят проблемите шепнешком. А шептенето и потулването са си в реда на нещата.

Mинистър-председателят подаде доброволно своята оставка вместо да остави полицията да смели от бой протестиращите.

Мълчаха месеци наред за атентата в Бургас вместо веднага да изразят удобната за международната политика версия. Че на кого му трябва истината... Нима тя струва нещо днес?!

Предложиха да се промени законът за защита на животните вместо да ни оставят да избиваме комплексите си като ги трепем на воля. И като ги тричаме за здраве.

Позволиха земетресението в Перник да ни друса, вместо Бойко да запуши тектонските плочи с неговите свръхспособности.

Те подслушваха всички! Бабите от квартала, горките, не можеха да проведат един спокоен клюкарски разговор по телефона. Затова трябаше да ходят чак до пейките пред блока, за да обсъждат неморалното поведение на хубавата девойка от първия етаж. Толкова много подслушваха, че дори чухме компрометиращи разговори с... техни си хора.

България е единствената страна в ЕС, която в момента има положителен кредитен рейтинг. И за това са виновни също от ГЕРБ! 

DA GIVEE OSVOBODENA BALGARIQ!

***

Понеже знам, че ще бъда обвинен в „ГЕРБ-аджийство“, искам да кажа, че това не е така. Просто вярвам, че всяко едно правителство по времето на прехода е свършило и положителни неща.

 

Actualno.com
Actualno.com Колумнист
Новините днес