Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Извинявай, Волене!

22 Wednesday 2013, 09:00 часа • 9802 прочитания

На 21 май станахме свидетели на нещо покъртиелно. Няма да преразказвам случката подробно. Ако случайно някой не е гледал видеото, може да види за какво става въпрос ТУК. (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kgXlUtzIwrM).

„...ИЗВИНИСЕБЕИЗВИНИСЕБЕИЗВИНИСЕБЕ...“

Накратко, докато Волен Сидеров и членове на неговата парламентарна група излизат от сградата на Народното събрание (след първото заседание на 42-то НС), репортер на телевизия „Скат“ му задава не особено удобен въпрос. Вместо да му отговори, Волен, заедно с тълпа от няколко други „здрави алфа-мъжаги“, го наобикалят, започват да му крещят назидателно и да го притискат към стената на сградата. Репликите, които се повториха десетки, ако не и стотици пъти, бяха ясни и точни - „Извини се!“, „Извини се, бе!“, „Ти турчин ли си?“ и т.н.

„Извини се веднагА“, промълви някакъв монотонен женски глас, вероятно на членка на парламентарната група или репортерка от неговата телевизия. Причината за това крещене, поне доколкото аз успях да разбера, се свежда до това, че не той, а някой друг от телевизия „Скат“ бил казал, че българският народ е лумпен. Само каква локига... Да накараш някого да се извини за думите на свои колеги е същото като да накараш Сидеров да се извини за това, че Борисов е казал някъде, че българският народ е съставен от лош човешки материал. Защото и единият, и другият са политици. Желязна депутатска логика.

Продължилата около десет минути свада, която се записва от много телевизионни екипи, бива прекъсната от полицай, който се намесва, за да помогне на тормозения и притиснат до стената на Народното събрание репортер Тодор Ангелов, който успява да се измъкне от клопката на развилнелите се депутати. Сидеров обвинява полицая, че го е бутнал и се държи неуважително с него, като дори му казва, че нямал право да докосва народен представител. Полицаят от своя страна отрича да го е бутал. Колкото и пъти да изгледах тази част от клипчето, не видях полицаят да бута Сидеров, а тъкмо обратното – Сидеров избутва полицая, което се вижда ясно на 9:50 (9-тата минута и 50-тата секунда) в клипа, който можете да видите на линка в увода на този текст.

Такова агресивно поведение не е пристойно за никого, още по-малко е пристойно за народни представители в най-старата страна на континента Европа, който е люлката на съвременната човешка цивилизация. Това, че Сидеров си позволи да унижи пред камерите и диктофоните на толкова много медии длъжностно лице на МВР, за мен е знак, че вероятно той е човек, който не зачита българските държавни институции, пък вие преценете сами дали е така. Това, че полицаят се оттегля с наведена глава, за мен е ясен знак, че политиците са над закона, пък вие преценете сами дали е така.

Извинявайте, г-н Сидеров...

Извинявайте, че българите сме издръжливи и някак на фотосинтеза успяваме да съхраним себе си и своите ценности в Прехода, както и във време на световна икономическа криза, въпреки безскрупулното неуважение на политическия елит към българския народ. Извинявайте, че в България има не само прост и лесно манипулируем електорат, но има и много умни и мислещи хора (аз не държа да бъда включен в тази група), въпреки че политиците правите всичко възможно да изпростяваме все повече и повече. Извинявайте, че има разумни българи, които не разбират и/или отхвърлят вашия план срещу колониалното робство. Извинявайте, че съм убеден, че нито една от партиите, които успяха да влязат в 42-то Народно събрание, не заслужава доверието на българите, въпреки че са избрани чрез демократични парламентарни избори.

Извинявайте, че поколението на моите родители ви е позволило да си повярвате дотолкова, че да си мислите, че сте божествени. Извинявайте, че с гордост се наричам националист, но се срамувам от хора като вас, които помогнахте за превръщането на термина „национализъм“ в мръсна дума. Извинявайте, че имам добри познати сред ромите и турците, че се гордея, че те са част от българската нация и винаги ще ги защитавам от хора като вас, когато се налага.

Извинявайте, че не ви се връзвам. Извинявайте, че не ви стига това, което имате. Извинявайте, че рано или късно вашата епоха, епохата на политическия разврат, ще приключи.

Няма да си позволя да критикувам електората на една политическа партия, защото разбирам отчаянието на тези хора. А когато човек е отчаян, той е готов да се хване и за сламка, та камо ли на обещанията на добре обиграни политически лидери и кукли на конци. Тях само ще ги поздравя - честита новоосвободена България, скъпи националисти!

 

 

 

 

Actualno.com
Actualno.com Колумнист
Новините днес