Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо пак избрахме “по-малкото зло”?

13 Monday 2013, 08:56 часа • 4606 прочитания

Този текст излага изцяло личното ми мнение, което може би не е компетентно, нито професионално. Но мисля, че имам право на него, като гражданин. Понеже сега е модерно да си гражданин, а не човек.

Веднага след като се разбра, че ГЕРБ печели изборите на 12-ти май с малка преднина пред БСП, много хора във Фейсбук започнаха да обиждат народа, че е прост, защото са си избрали пак народния премиер, с простия език, че нямало такава държава като България и т.н.

Моля, не наричайте народът ни прост, защото причината много хора да гласуват за ГЕРБ не е, че много ги харесват, а защото съществува една партия, която винаги си има дежурен електорат, предимно от полуграмотни хора и фанатични пенсионери с хубави спомени от младостта си, чиито наследници, за съжаление и по тяхна вина, днес живеят в най-бедната, най-неразвитата икономически и най-неуредената в социално отношение страна в Европейския съюз. Техните деца едва ли ще имат хубави спомени от младините си. И то до голяма степен по тяхна вина.

Много от познатите ми, с които разговарях тези дни, нямат доверие в ГЕРБ, но намират тази партия за по-малкото зло (макар че според мен злото си е зло и не бива да бъде поощрявано, без значение малко или голямо е то). Затова са гласували за тази партия, а не защото харесват това, че според Бойко Борисов в България или си гей, или си тъп, че той рита топка и говори с думи прости, така че да го разбира и обикновеният човек.

Заради тази вечна партия, заради нейния електорат, страдат поколения българи – образовани и необразовани, буржоа и пролетариат. Атентатът в „Св. Неделя“, изгонването на монарха, което погубва Третото българско царство, избиването на десетки, ако не и на стотици хиляди от най-кадърните българи, даването на напълно незаслужени привилегии на полуграмотни хора, чиито наследници днес, и техните собствени деца, и духовните им наследници, със своето бездарие, наглост и свирепост, продължават тяхното зло дело.

А сега, в прехода, те ни превърнаха в част от Третия свят, с помощта на другите партии, с които уж са врагове. Докато тя не се раздроби, което се надявам да се случи скоро, в България никога няма да има съвременна европейска демокрация.

 

Actualno.com
Actualno.com Колумнист
Новините днес