Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Идеалното българско правителство

13 Wednesday 2013, 08:14 часа • 4113 прочитания

Всяка прилика с действителни лица и събития в този текст е напълно случайна!

Средният българин е интелигентен. За съжаление само природно интелигентен, но все пак интелигентен. Обаче животът е несправдлив и масоните му пречат да изгрее холивудската му усмивка. Предвид този природен интелект, убеден съм, че всеки има идеален план за спасението ни от кризата и управлението на страната от сега нататък. Аз, като българин, като достоен наследник на азиатски гени (поне според най-официалната от 10-те официални теории за произхода на великия ни род), също съм измъдрил такъв. Сигурен съм, че и вие бихте се съгласили с мен – най-лесното нещо е да се занимаваш с политика. В крайна сметка всеки може да се подписва, да тропа по масата и да издава заповеди, нали?!

Всеки гражданин – министър!

Най-важното е, че всеки един български гражданин трябва да бъде министър! За тази цел ще се създадат 7 000 000 министерства, за да може всеки да бъде част от управлението. Това с гражданската квота не го разбирам, след като може да не сме граждани, а министри. Всички! За да “GIVEE MAIKA BALGARIQ!!!” Много важно е и всички да приемем името „Че“, за да сме достойни синове на нашето „UTE4ESTFO”. Например – Ангел Че Славчев, Иван Че Костов, Бойко Че Борисов, Цецка Че Цачева, Лили Че Иванова и т.н. Задължително трябва да наградим с орден „Стара планина“ бразилския певец Густаво Лима, защото е посветил летния си хит от 2012г. – „Че-че-ре-че-че“, на българската лява революция още преди да се е състояла. Но само при условие, че си направи прическа като на български хан и пее с нея в продължение на 5 години! Никога повече няма да им се даваме на тия чужденци!

Което и министерство да са падне на мен, Теодор Че Спасов, ще дарявам 100% от заплатата си като министър за благотворителност. Обещавам, честна журналистическа, че ще работя съвестно, само и единствено за доброто на майка България.

Кой какъв ще е в тази изтъкана от перфекционизъм република?

Всички ще сме министри – това е ясно. Преди да представя кои предлагам аз да оглавят някои министерства,  нека започнем първо от президента. Най-достойният за тази длъжност е Слави, защото е пaтриот, най-близък до всички други български патриоти, разбира от всичко и може всичко, а и никой няма да го пита къде е жена му.

За министър-председател предлагам Мая Манолова, защото ме кефи как вика и ще ги командори всичките подчинени. Здрава и истерична ръка и трябва на майка България! Освен това е и жена, а както всички добре знаем, баба Ванга е казАла, че когато жена застане начело на държавата, чак тогава ще се оправим. Ами хайде да я назначаваме вече тази жена, още повече, че я намираме в лицето на такова бижу. А за съветник на премиершата, на президента, на министрите, както и на всичко, което трябва да има съветници, предлагам врачката Николета.

Волен задължително трябва да стане министър на финансите, защото знае как да приравни заплатите на хигиенистките с тези на инженерите, а минималните пенсии да станат поне 500 лева. Не се опасявайте, че така хлябът може отново да стане 500 лева, както преди 15-тина години. След като изгоним ЕРП-тата, национализираме всичко, което е било приватизирано и изгоним китайците от Илиянци, дереджето ни ще оправи. Съвсем спокойно ще можем да да обявим “BALGARIQ NA TRI MURETA”, да построим още 5 атомни централи като да си ги намажем на филия, защото Волен може и това! Аз съм убеден, че той далеч не е единственият, който може буквално да ни направи милионери, каквито бяхме в края на 20-ти век – с загубени депозити и дебели портфейли. Има и други желаещи. Но просто него искам да го видя как ще се справи. Интересно ми е. (Иначе, ако трябва да съм сериозен, жалко е, че у нас са налага на интелигентни хора да се правят на шутове и пълни ненормалници, за да бъдат успешни в политиката. А Сидеров не е луд. Достатъчно е да прочетеш една негова статия, за да разбереш, че е съвсем с всичкия си. Вината за неговата „лудост“ е на масите. Не той е луд, а неговите последователи).

Образованието, младежта и науката е само за Кристина Патрашкова. Тя доказа своите качества, след като почти успя да превърна Черната Златка в свое бледо копие.

Икономиката, енергетиката и туризмът могат да разцъфнат, ако това министерство бъде поверено на която и да е манекенка, защото всички те имат дипломи от УНСС, Стопанската академия в Свищов или поне от Бургаския свободен. Аз предлагам миската от Перник за министър на икономиката, защото тя е единствената манекенка, която е по-интелигентна и образована дори и от самата себе си. Ако тези капацитети са по-нужни в други министерства, то този пост може да бъде зает от всеки редови българин. И без това почти няма такъв, който да не е завършил икономическо образование или, в крайна сметка, който поне да не може да смята.

Андрей Слабаков - министър на културата, защото пуши много аристократично. Така и появата му в медиите не би била напразна. А и неговата култура като цяло май не се отличава значително от тази на средния българин. Затова всички ще станем културни.

Д-р Папазова - Министър на здравеопазването, защото и без това хората почти винаги успяват да се излекуват с нейните рецепти още докато чакат на опашката пред кабинета на личния си лекар.

Министерството на физическото възпитание и спорта – него може да го управлява всяка една учителка по физическо, от което и да е училище в страната. Най-важното качество - да викат, го могат всичките. Но аз бих предложил Батков – защото е готов да работи за родината и без да получава заплата. Това се нарича истински балкански патриот!

Ангел Джамбазки и Боян Расате - и тях трябва да ги сложим там нещо, да викат. Не че отричам да имат и други качества (например да се бият, пеят, танцуват или да рецитират поезия), но просто с надвикването се отличават.

„Шат на патката главата" – химн!

Много е важно да построим атомна централа на мястото на всеки трафопост (за да достигнем нивото на Германия), да излезем от НАТО, ЕС и Евровизия, да национализираме моловете, за да ги превърнем в клубове на пенсионера, да разрушим паметника пред НДК, да въведем крумовите закони, да си върнем народния съд, трудовите лагери и смъртното наказание. България на 3 морета, София на 5 полета и Пловдив на 50 тепета! Така не просто ще цъфнем, а направо ще прецъфтим.

Actualno.com
Actualno.com Колумнист
Новините днес