Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България – статус: БЕЗИЗХОДИЦА

21 Thursday 2013, 10:51 часа • 2740 прочитания

Покрай протестите на българския народ за непосилните сметки за тока, покрай безкрайно многото грешни политически решения, взети от различните партии и техните лидери през последните 20 години, остава да си зададем въпроса: А сега накъде?

Народът е до крайност обеднял и осиромашял и сякаш не му бяха останали сили да се бунтува, до момента, в който се опитаха да му вземат и последните пари, а и тези, които няма за огромните сметки за електричество с десет цвята енергия, натрупана през годините в неясни фактури.

Но истината е, че тези сметки са само повода, причините за протестите на българския народ са много повече и целта им е да покажат, че вече на българите им омръзна да разграбват държавата им и едни да богатеят на гърба на други.

Оставката на Бойко Борисов – не е изход, имайки предвид алтернативите. Хората, които могат да сменят неговия кабинет са всички онези, мислили първо за собствените си интереси, пред тези на българина, всички онези, които откраднаха кой колкото може. Затова и в България няма средна класа – има беден народ и богати политици и бизнесмени.

Използването на опозицията на протестите с цел насаждане на агресия, неадекватното поведение на полицията само политизира протестите, но всъщност те са насочени към всички некадърни и недотам заинтересувани управници, които доведоха България дотук с личния си егоизъм.

Ако българския народ искаше да избере някоя друга партия на изборите, той несъмнено щеше да го направи, без да се замисли. Опозицията вижда надежда в предварителните избори и иска отново да продължи същия курс на политика, но има грешки, които не могат лесно да се простят.

Протестите не бива да бъдат изкуствено потушвани със смяна на кабинета, необходими са реални промени, в които тези, които са се облагодетелствали, да не могат да го правят повече, а и най-важното  - да бъдат наказани справедливо.

Защото българският народ може много – и е способен, и работлив, и младите му хора знаят какво искат и имат визия за бъдещето на страната, остава само да се даде възможност на всички честни, способни и интелигентни хора, с образование, да спасят България. Всичко на теория звучи добре, но това едва ли ще се случи, защото в свят, където властта и парите са изместили духовността, културата и ценностите, остава само бунта, но той едва ли е способен ни помогне да се справим. Нека поне вярваме...

„Горко на народ,който гордее се само с руините си и се съпротивява само когато вратът му е поставен между меча и дръвника.

Горко на народ,чиито държавници са лисици, философите му са фокусници, а изкуството му е изкуство на кърпежа и подражанието.

Горко на народ, който посреща своя нов водач с фанфари, а го изпраща с пищялки, само за да посрещне друг отново с фанфари.

Горко на народ, чиито мъдреци са онемели с годините, а силните му мъже са още в люлката.

Горко на народ, разделен на части, всяка от които си въобразява, че е народ.” Джубран Халил Джубран

Новините днес