Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димитровград и Благоевград - Готъм Сити и Метрополис

29 Monday 2012, 10:57 часа • 1735 прочитания

Не разбирам кому е нужно?

Добре, комунистическо ви звучало, не знам си как звучало и как изглеждало. Еми ето една щура идея - да ги съборим направо градовете и да ги направим по западен, модерен модел и да ги кръстим Метрополис и Готъм Сити.

Ама така другите пък няма да са доволни, щото звучи много...

Айде, това така звучало, онова еди как си звучало... егати, няма ли други по-важни неща с които да се занимават хората, че с имената на градовете сега...? Честно казано на мен ми е абсолютно все тая на кой какво му харесва, ама наистина не разбирам защо трябва да се занимаваме с неща, от които няма никакъв смисъл.

То, във войната има повече смисъл - пари, власт, територия, петрол... общо взето това е основното. И какво ще спечелим като сменим имената на Димитровград и Благоевград? Само дето ще ми отнеме 20 години да свикна да използвам новите и вероятно ще си изпускам автобуса, защото няма да знам на коя колона да чакам автобуса за град Тракия. Ако изобщо свикна де, ама то след 20 години ще ми се наложи да се боря с децата си, които ще казват "Тате, ще ходим на екскурзия до Горна Джумая за три дни, дай пари" и аз да си викам - това пък къде се намира? Ааа, Благоевград кажи бе... Горна Джумая...

Все едно като направиха Болярово квартал на Хасково от преди да се родя още го зачитам за квартал. Достатъчно бе да слушам как нашите все говорят "То беше село, та го направиха квартал" и аз си го знам като село... и ето, минаха повече от 20 години и аз едва свиквам с мисълта, че е квартал. Ама това е друго, тука може, сега е квартал Болярово. Градът се разраства. Хубаво. Нали не е Касълрок, пак добре.

И пак - логиката, смисъла...? Убягват ми, наистина. Масово ще се сменят лични карти, шофьорски книжки, карти, табели... и то не само табелите в града. И ние, като една икономически процъфтяваща нация нали имаме пари да си позволяваме този лукс, понеже изобщо няма за какво друго да се харчат пари.

Сериозно, не съм нито "за", нито "против" - да не вземе някой да ме обяви за син или червен - аз съм лилав. Живо политиката ме засяга до толкова, до колкото ще се пуши ли в крайна сметка през зимата по заведенията или не(което пък ме интересува до толкова, до колкото ще има ли изобщо заведения, че като гледам на къде вървят нещата може до година да няма).

Честно казано, ако искат да прекръстят всички градове в България, изобщо няма да се трогна, ама защо трябва да ме затормозяват да научавам новите и защо трябва да си губим времето с ненужни неща? Малко ли безработица и престъпност има, малко ли каузи, които си заслужават далеч повече?

Айде, нали е демокрация - все това слушам, преход, деца на демокрацията и дрън-дрън, няма комунизъм, дайте да сменяме имената на градовете. Ми, да ги бяхте сменили през 90-те. И какво сега - това ли е топ новината, че искат да сменят имената на градовете? А нещо, което в действителност ще стане или няма да стане или поне има някакъв смисъл?

Новините днес