Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

What can go wrong?

19 Wednesday 2012, 08:45 часа • 939 прочитания

Ами така де! Какво толкова може да се обърка? Нали дюнерите пазят от терористи? И американците са си най-добре – ако се вярва на сегашния им президент, кениеца Бари Соеторо, Америка е пълна с дюнерджийници. Ще има да си замерят терористите с дюнери, докато ги спукат от смях.

А иначе всичко друго си е наред. Имат си американците президент, който е роден неясно къде (в Кения според собствените му думи към предговора на брошура от младините му), от майка хипарка социалистка, която се запиляла из тъмните африкански дебри в търсене на незнайно какво. Но и да не се знае какво е търсила, се знае какво е намерила – на 16 години забременява от мразещ белите хора негър (което обаче не му пречи няколко години по-късно с измама да се опита да запише щатски университет). Същият този Бари по-късно се сдобива със втори баща – индонезийски ислямист, с когото редовно посещава джамиите, учейки през останалото време в религиозно ислямско училище (медресе).

Младият Бари по-късно благоразумно си сменя фамилията на Обама (от хавайските си баба и дядо) и още по-благоразумно предпочита изобщо да не се напомня, че бащиното му име е Хюсеин.

Същият този Бари е непоклатим като скала, непозволявайки да се появят на бял свят документите му от колежа. Каква ли е голямата тайна в тях? Освен известното филмче, в който младият Бари слави професор – изявен черен расист?

И какви ли добри качества е видяла в него „Чикагската политическа машина” (наименование - синоним за престъпност и корупция сред американците), за да издигне същия този Бари до Сената и чак до президентския пост?

Дали някога ще се разбере какви точно бяха мотивите на Бари, когато покрепяше мюсюлманите да построят джамия точно до Ground Zero – мястото, където стояха разрушените на 9/11 близнаци небостъргачи?

Ами изминалите 4 президентски години, прекарани в поклони, метани и извинения към света за съществуването на Америка? Не се ли предполага президентът на Америка да се грижи на първо място именно за Америката, и после за другите? Впрочем още преди две години азиатски дипломат бе изловен като казва „Ние вече знаем, че Обама е слаб, за да се справи с враговете на Америка; опасяваме се обаче, че е толкова слаб, че не може да подкрепи приятелите и”. Точно това научи по трудния начин Мубарак – един от най-верните приятели на Америка. Същото го проумя и повярвалият на американците Кадафи – който си предаде атомните бомби и прекрати спонсорирането на тероризма. След което за награда Бари го уби.

Преди 2-3 седмици писах, че ислямистите грабнаха властта от Мароко до Турция. Дали само наивността е причината Бари да обяснява как тези излямисти са „умерени” и в действителност се борят за демокрация? Или корените са по-дълбоки? Дали на това мислене не се дължи заявлението на американското посолство в Египет, че виновни за терористичните атаки са самите американци, които „злупотребили” със свободата на речта, осмелявайки се да кажат какво мислят за ислямистите и тероризма? Значи за терористичните атаки не са виновни терористите, а тези, които се осмеляват да кажат, че са против тях!

Ами Русия? Цели 54% от руснаците смятат, че Бари е „изгоден” президент за Русия (срещу само 8% за Ромни). С коя част от тялото си мислят американците, когато гласуват за президент, „изгоден” за най-дългогодишния им враг? Същия този президент, който поръча да съобщят на бившия резидент на КГБ в Германия Владимир Путин, че сега не може, но след изборите ще има „повече гъвкавост” за повече отстъпки?

Какво настина повече може да се обърка?

Генко Велев
Генко Велев Колумнист
Новините днес