Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хейтърската инвазия

04 Tuesday 2012, 08:32 часа • 3453 прочитания

Хейтър, ако случайно не знаете какво е това, означава човек, който мрази. Това определение или етикет се използва за хората, които вечно търсят мишена, а след като я намерят – изразяват недоволството си от нея, като често преувеличават и демонизират нейните действия, дори съществуването й. Те „хранят” всичко и всички в интернет пространството, в повечето случаи с думи, които не биха се осмелили да употребят в реалния си живот.

Макар и българският ген да има сериозен принос в откриването на най-важното изобретение в съвременния технологичен и изобщо научен свят - компютъра, далеч не сме ние откривателите на хейтърството. Хора, за които мразенето е спорт, има по цялото земно кълбо. Но със сигурност българите имаме значим принос в развитието на това, да го наречем, явление.

Днес българското интернет пространство гъмжи от хейтъри, та се къса по шевовете. Те са хора, които сутрин се будят мразейки всичко и всички, а до вечерта намразват и себе си. Факт е, че има новинарски сайтове, които държат своята висока посещаемост единствено от публикуването на „новини”, които биха предизвикали хейтърите да се мобилизират да пишат и да участват в хейтърските дискусии. Това, колкото е смешно, толкова е и трагично. Маймуницата, където не е задължителна, е тяхната запазена марка. Често ги избива и на патриотизъм, пишейки „kolko velika e maika balgariq na6to odte4estvo”.

Ако попитате нещо във форум, ще получите един нормален отговор, но чак след като прочетете десетте на онези, които просто ще ви обясняват колко сте тъп, вместо да ви отговорят на зададения въпрос. Дори и „мамите” на най-милите същества, децата, са едни от рекордьорите по хейтърство в българското виртуално пространство. Има майки, които щом пеленачето им заспи в следобеден сън, не бдят над него, гледайки го с майчина любов, а се насочват директно към компютъра и с профила „Veli4estvenaBoginq89”, на който на профилната снимка обикновено е тяхното малко детенце, започват да бълват огън и жупел по своите свекърви, съседи, колежки, по другите „мами”, които не отглеждат и не възпитават „като хората” техните горки и клети дечица, както и по 40 годишната гадна кариеристка, с псевдоним “PoetesaMechtetelka”, която цял живот е трупала мангизи и на дърти години се е сетила, че трябва да става майка. Че и се осмелява нахалницата да иска координати на инвитро клиники от тях, не я е срам егоистката... Че на тази възраст БГ „мамите” вече очакват да дундуркат своите внученца, а тя семейство тръгнала тепърва да прави… Когато не хейтва, „VelichestvenaBoginq89” не обсъжда бебешки кашички и адаптирани млечица, а връзките и разводите на звездите от родния „хайлайф”, рецептите за здраве на д-р Папазова или какво ще се случи с героите на края на новия турски сериал.

Автомобилистите са другите форумци, които хейтват всичко друго, освен своя Голф с лети джанти, който щеше да е почти съвършен, ако преди това не беше сменил още трима „доволни“ собственици. Тук съвет, как сам да смените филтъра на колата си, просто не търсете, защото няма и да намерите. Такива големи разбирачи като тях, които знаят всичко за колите, откакто балканска майка юнашка ги е родила, не дават отговори на некадърници с кашкавалени пръсти като вас. За тях колата е свещенна вещ, която може да се кара и пипа единствено от величествени хора като тях, проектирани на люлинска пружина, донесена от Долно или Горно Зверино.

Хейтърите много се възмущават от политиците, които са си избрали преди това. Но не го правят на протест, а вкъщи пред компютъра, с анонимните си псевдоними. Възмущават се и от поведението на някои певици, манекенки и други ВИП-аджии, но ако бяха на тяхно място, най-вероятно щяха и те да се държат по същия начин.

Но пък кой си мисля, че съм аз, че си позволявам да коментирам поведението на цяло едно интернет общество, вероятно състоящо се от милиарди хейтващи потребители по света? Какво чакате, че още не хейтвате? Време нямате! Нека хейтът по мен започне сега! 3...2...1... СТАРТ!!!

Actualno.com
Actualno.com Колумнист
Новините днес