Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В търсене на Афродита

30 Monday 2012, 08:47 часа • 1396 прочитания

Наскоро се проведе конкурсът „Мис Силикон” в курорта „Слънчев бряг”, който, както може да се очаква, отново предизвика скандали, обвинения в фалшификации и измами. Победителката беше залята от обиди в публичното пространство, които ще се въздържа да повтарям. Наистина ли всички, които се избират са толкова некрасиви или просто сме склонни да топим всеки, на който му е дадено някакво отличие за мис/мистър.

Съвсем не гледам на себе си като съдник, нито имам намерение да оценявам красотата на едно или друго момиче, решило да се самоизложи на критиката на хора, обявили се за жури на женската красота. Сякаш има някой на този свят, който да е получил право да определи дали Всевишният се е справил добре. При силикона е малко по-различно, разбира се, оценява се работата на хирурзите, но все пак, как решаваме кое се е получило добре и кое не.

Във времето много са се опитвали да определят красотата и да я сложат в граници. Дали красотата ще е ефирна и лека като 90-те години на анорексичните манекенки или ще е ренесансово закръгленка, готически плашеща (тип емо), естествена като Амазонка или пълна със силикон. Кой знае?

Лично за мен всяка красота е приемлива. Дори имам чувството, че няма човек който да не стане „мис” или „мистър” нещо си . Може да не е за цялостна визия. Както знаем вече може да се класираме с някоя част на тялото. Дали ще е дупе, крак, нос, има ли значение, щом накрая ще сме „мис”. Скоро чакам конкурс мис нокти и мис пети.
По-света отдавна прилагат какви ли не формули, за да може всяка жена да достигне до заветното мис. В Израел организират „Мис Дебела и Красива”, предназначен за пухкави и чаровни жени. Годишният конкурс „Мис Джъмбо Пищност” звучи на пръв поглед доста объркващо, а всъщност има за цел събиране на пари за Тайландските слонове. В него жените трябва да тежат над 75кг.

Ако пък смятате, че възрастта може да Ви спре, ще трябва да не се съглася. Винаги можете да покажете талант и да станете „Мис Баба”. Както вероятно помните, и в България се проведе такъв конкурс и трябва да признаем, че наистина адмирации заслужаваха всички участнички.
Изброявам толкова видове конкурси, за да покажа, че красотата наистина няма вкус, цвят и форма. Най-изумителният за мен конкурс е Мис Мина, за жертви на взрив от мина. Победителките получават за награда високотехнологичен крайник-протеза.

След кратко замисляне, стигам до заключението, че само „Мис Баба” от родните конкурси остана без съмнение за корупция. Коментарът е излишен.

Новините днес