Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЕС с мерки за спиране на течовете във водоснабдителните мрежи

20 юни 2023, 12:41 часа • 1289 прочитания

Мерките на ЕС имат за цел защита на водните ресурси, улесняване на повторното използване на водата и справяне с течовете във водоснабдителните мрежи, съобщават от Европейската комисия в Twitter.

Причината за тези мерки са данните, че тази година Западното Средиземноморие е изправено пред ниското течение на реките и реколтата по-рано от всякога. ОЩЕ: Отстраниха държавен служител в Индия, източил резервоар с вода, за да извади смартфона си (ВИДЕО)

Въпреки че се счита, че по-голямата част от Европа разполага с подходящи водни ресурси, недостигът на вода и сушите са все по-чести и широко разпространени в ЕС. В някои региони тежестта и честотата на сушите могат да доведат до ситуации на недостиг на вода, докато прекомерната експлоатация на наличните водни ресурси може да влоши последствията от сушите. Очаква се по-нататъшно влошаване на водните ресурси в Европа, ако температурите продължат да се повишават в резултат на изменението на климата, прогнозират на сайта на ЕК по темата за предотвратяване и смекчаване на недостига на вода и сушите в ЕС. ОЩЕ: Историческото екологично споразумение стигна до гласуване в ООН

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес