Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Енергийната ни независимост - мисия възможна

28 ноември 2016, 13:06 часа • 2350 прочитания

България трябва да стане независима енергийна държава. Около това становище се обединиха участниците на конференцията "Зелена икономика в съвременните градове между растеж и устойчивост". Специален гост на конференцията беше въпросите на околната среда министърът на регионалното правителство на Брюксел по въпросите на околната среда Евелин Хютеброк. Тя е и член на управляващото Бюро на Европейската зелена партия.

Какво е възможното решение? Едва ли е само едно, но един от отговорите е стандартът "Пасивна къща". "Пасивните къщи са сградите на бъдещето. Под термина "пасивна къща" не разбирайте една обикновенна къща, която се използва за живеене от едно семейство. Тук говорим за многоетажни жилищни комплекси, офис сгради и дори за големи спортни съоръжения. Можем да се похвалим, че в Брюксел сме създали квартали, изцяло по тази програми и резултатите са повече от добри", коментира Евелин Хютеброк.

"България има нужда от нови работни места и строителството на тези постройки ще създаде такава възможност. Бъдещето принадлежи на пасивните къщи, но най-важното са хората. Трябва да се чуе тяхното мнение, трябва да има дискусия с обществото за решаването на проблемите с урбанизацията", смята Хютемброк.

Що е то "пасивна къща" - научете в Expert.bg.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес